"SVETOJ PETKI SE TREBA MOLITI I NA OVAJ NAČIN!" Prof. Bogoslovskog fakulteta objašnjava kako se može obratiti velikoj svetiteljki!
Foto: Kurir Televizija

praznik svete petke

"SVETOJ PETKI SE TREBA MOLITI I NA OVAJ NAČIN!" Prof. Bogoslovskog fakulteta objašnjava kako se može obratiti velikoj svetiteljki!

Društvo -

Petkovdan ilI praznik Svete Petke privlači veliki broj posetilaca u crkvu na Kalemegdanu.

Ova svetiteljka živela je krajem desetog i u jedanaestom veku, a iz želje za monaškim životom otišla u ženski manastir.

- Ona je živeći u manastiru čula priziv da se posveti pustinjačkom životu. Onda je uz blagoslov napustila manastir i otišla u jordansku pustinju gde je živela u molitivi i u krajnjem isposništvu. Za života je stekla još mnoge darove blagodati božje i mnoga isceljenja su se dešavala još za njenog života, a posebno nakon njenog upokojenja - rekao je dr Zoran Devrnja, profesor Bogoslovskog fakulteta i dodao:

02:44

SVETOJ PETKI SE TREBA MOLITI I NA OVAJ NAČIN! Prof. Bogoslovskog fakulteta objašnjava kako se može obratiti velikoj svetiteljki!

- Jedan od razloga zašto se ona smatra zaštitnicom žena jeste i to što je ona sama žena. Međutim ona je zaštitnica svih koji sa verom pristupaju njenim moštima i crkvi. Ona je zaštitnica svih hrišćana.

Kaže da svako može formirati molitvu svetoj Petki prema svom unutrašnjem nadahnuću:

- Svako može da sam formira svoju molitvu Svetoj Petki po svom nekom unutrašnjem nadahnuću da njega ili nju zastupa pred Gospodom Isusom Hristom i pred Presvetom Bogorodicom za svoj bližnje i za sebe samoga, kao i za sve one koje želi da pomene u molitvama.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:11

SVEČANA PREMIJERA FILMA SVETA PETKA, KRST U PUSTINJI: Glumačka ekipa na crvenom tepihu, a patrijarh Porfirije BLAGOSILJAO projekat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track