MINISTAR VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA PUTU LAĆARAK Čalma: Za poboljšanje lokalnih puteva u Sremskoj Mitrovici uloženo 600 miliona dinara
Foto: Kurir.rs/D.Š.

MINISTAR VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA PUTU LAĆARAK Čalma: Za poboljšanje lokalnih puteva u Sremskoj Mitrovici uloženo 600 miliona dinara

Srbija -

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, posetio je danas gradilište saobraćajnice Laćarak – Čalma kako bi se upoznao sa napretkom radova na ovoj značajnoj rehabilitaciji lokalnog puta. Ministar Vesić istakao je da će radovi biti potpuno završeni u sledećih petnaest dana, a takođe se osvrnuo na ulaganja u lokalne puteve širom Srbije.

Goran Vesić
foto: Kurir.rs/D.Š.

Rekonstrukcija puta Laćarak – Čalma, koja je otpočela 9. avgusta ove godine, blizu je svog uspešnog završetka. Nakon rekonstrukcije, širina kolovoza biće povećana na šest metara, uz bankine širine po metar, čime će ukupna širina planuma saobraćajnice iznositi osam metara. Ovo poboljšanje će pomoći u bržem i bezbednijem saobraćaju na ovoj deonici puta.

Ministar Goran Vesić istakao je važnost ulaganja u lokalne puteve širom Srbije. Pored izgradnje auto-puteva i brzih saobraćajnica, poseban fokus vlade bio je na rehabilitaciji lokalnih puteva, čime se direktno utiče na kvalitet života lokalnog stanovništva. Ministar Vesić je podsetio da je od 2012. godine izgrađeno čak 445 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a trenutno se radi na dodatnih 461 kilometar. Nedavno potpisana dva ugovora u Kini donose još skoro 300 kilometara novih puteva u Srbiji.

Goran Vesić
foto: Kurir.rs/D.Š.

Govoreći o zaštiti lokalnih puteva, ministar Vesić je najavio da će od sledeće godine biti uvedena naplata korišćenja puteva prvog B reda za kamione čija težina prelazi 7,5 tona. Ova mera ima za cilj zaštitu lokalnih puteva od oštećenja koja su često uzrokovana teškim kamionima. Merenje opterećenja kamiona će biti primenjivano kako bi se pravilno naplaćivala korišćenja puteva prvog B reda, čime će se osigurati dugoročna održivost i bezbednost lokalnih puteva.

Goran Vesić
foto: Kurir.rs/D.Š.

Pored velikih investicija u glavne saobraćajnice, Ministarstvo je ove godine izdvojilo oko 350 miliona evra za rehabilitaciju lokalnih puteva, rešavajući probleme sa kojima su se građani suočavali decenijama. Na teritoriji Sremske Mitrovice, tokom ove godine biće rekonstruisano 23 kilometra puteva, uključujući put između Laćarka i Čalme. Ukupno, Sremska Mitrovica će dobiti oko 600 miliona dinara za rehabilitaciju lokalnih puteva.

Ministar Vesić zaključuje da će na teritoriji cele Srbije biti ugrađeno oko 6 miliona tona asfalta, što jasno pokazuje koliko se više pažnje posvećuje lokalnim putevima i njihovom poboljšanju, čime se omogućava bolji i sigurniji saobraćaj za sve građane.

Kurir.rs/Dijana Šćekić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track