REPORTER KURIRA UŽIVO IZ RATOM ZAHVAĆENOG IZRAELA! Vujović zapanjen: Sve je mirno, kao da se ništa ne dešava i onda ODJEDNOM KREĆE
Foto: Kurir Televizija, AP/Abed Khaled, EPA/Hannibal Hanschke, AP/Ohad Zwigenberg

kurir tv

REPORTER KURIRA UŽIVO IZ RATOM ZAHVAĆENOG IZRAELA! Vujović zapanjen: Sve je mirno, kao da se ništa ne dešava i onda ODJEDNOM KREĆE

Društvo -

U jutarnjem programu "Redakcija" uključio se novinar Kurira Nikola Vujović ekskluzivno iz Izraela u Tel Avivu, prenevši trenutno stanje sa zaraćenog podučja Bliskog Istoka.

Nikola Vujović
foto: Kurir tv

Na početku je istakao da se ovaj deo Izraela ne može posmatrati kao ratno poručje.

- Sve izgleda da se život nastavlja i da je sve u redu, ali u onom trenutku kada se oglase sirene, tu se primećuje da se nešto dešava. Izraelci su jako disciplinovani. Po preporuci IDF-a (Izraelske odbrambene snage), u trenutku kada se čuju sirene, svi imaju 90 sekundi da se sklone, oni koriste svaki sekund da se spuste u sklonište. Oni koji su u automobilu odmah legnu na pod i sakriju se - rekao je Vujović.

04:08

KURIR DIREKTNO IZ TEL AVIVA! Nikola Vujović: Sve izgleda mirno i kao da se ništa ne dešava, I ONDA ODJEDNOM...

Ono što je saznao od domaćina je da je uspešnost gvozdene kupole preko 97 odsto.

- Broj naših državljana u Tel Avivu je mali. Oko 1.400 naših građana je evakuisano iz Tel Aviva. Prvi koji su evakuisani bili su hodočasnici koji su bili na putu za Jerusalim. Naravno, Er Srbija nije prevozila samo naše građane, već i građane Crne Gore, Bosne i Hercegovine i iz ostalih država našeg regiona... Drugi red građana su ljudi koji su dugi niz godina u Izraelu i koji su u konzulatu i ovde imaju posao i čekaju da se sve završi - ispričao je, uz primedbu:

- Sinoć kada sam prošetao kroz Tel Aviv, video sam mlade momke i devojke koji nose automatsko oružje, pravo oružje! Oni su obučeni i pripadnici su odbrabenih snaga Izraela! To su devojke skoro tinejdžerke! Nikada se u Izraelu nije dogodio incident, mislim na slučajnu pucnjavu u kafanama, kao kod nas, vezano za takvo oružje - preneo je Vujović, koji je zapanjen disciplinom Izraelaca te je to i naglasio više puta.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:01

KORISTE SVOJ NAROD KAO ŽIVI ŠTIT Avram Izrael za Kurir izneo ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: Otkud tu Rusija!? Vasiljević: Mosad je ZNAO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track