ANA (21) JE IZGUBILA BITKU: Hrabro se borila, ali je bolest bila jača, DEVOJKA LEPTIR odletela je na neko bolje mesto
Foto: foto printscreen,

tuga

ANA (21) JE IZGUBILA BITKU: Hrabro se borila, ali je bolest bila jača, DEVOJKA LEPTIR odletela je na neko bolje mesto

Društvo -

Ana Vukadinović (21), devojka leptir, koja se ceo svoj život borila sa ovom dijagnozom, izgubila je svoju bitku, objavljeno je na društvenoj mreži Fejsbuk.

Od Ane se opraštaju porodica i prijatelji, ali i svi oni koji su se molili za njenu bolju budućnost.

- Naša Ana borac koji je pomagao drugima a njoj je bilo tada najteže. Nemam reči kojima bih opisala osećanje sada dok postavljam ovu sliku. Ana je sada na nekom boljem mestu daleko od bola. Saučešće porodici i priljateljima - objavljeno je na Fejsbuk stranici Humanitarna knjižara.

Podsetimo, Ana je rođena 8. 5. 2002. godine u Beogradu. Odmah po rođenju joj je uspostavljena dijagnoza bulozna epidermioliza. U pitanju je retko oboljenje kože u kome je koža veoma nežna i osetljiva, tako da pri najmanjem dodiru nastaju velika oštećenja.

Mališani oboleli od ove bolesti su poznati i kao "deca leptiri". Bolest je kod najtežih slučaja smrtonosna u ranom uzrastu, a, nažalost, deca koja sa ovom dijagnozom žive zahtevaju posebnu negu.

Ana je uspešno završila srednju školu sa odličnim uspehom, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja i konstantnih bolova koje je trpela, nije bila u stanju da upiše fakultet za čim je neizmerno žalila.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

00:33

Vožnja kroz Prokuplje, poslednji pozdrav nastradalom motociklisti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track