NEVREME SAMO ŠTO NIJE POGODILO SRBIJU! RHMZ izdao najnovije upozorenje: Na udaru prvo Bačka i Banat, a onda prelaze u OVAJ DEO
Foto: Nenad Kostić

pljuskovi s grmljavinom večeras, kiša i sutra

NEVREME SAMO ŠTO NIJE POGODILO SRBIJU! RHMZ izdao najnovije upozorenje: Na udaru prvo Bačka i Banat, a onda prelaze u OVAJ DEO

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najavu za vremenske nepogode u Srbiji.

- Oblačnost iz Slavonije najpre će u narednom satu u Bačkoj usloviti kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom, a zatim će se premeštati preko severnog i srednjeg Banata dalje na istok - stoji na sajtu Republičkog hidrometerološkog zavoda u najavi objavljenoj u 16.50 sati.

grmljavina, kiša, najava, RHMZ
foto: Printscreen RHMZ

Kako su potom istakli u najnovijoj najavi, oblačnost iz Bačke sa kratkotrajnim pljuskovima u naredna dva časa će se preko severnog i srednjeg Banata premeštati dalje na istok.

RHMZ, najava
foto: Printscreen RHMZ

Informacija o padavinama za područje Srbije za period od 07. do 08.11.2023:

- Novo naoblačenje s kišom i pljuskovima Srbiji će se približavati sutra (07.11.) tokom dana. Kratkotrajno intenziviranje padavina očekuje se sutra uveče u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, a u toku noći i u sredu (08.11.) i u ostalim krajevima. Najviše kiše biće na jugu Srbije u sredu, od 20 do 40 mm za 24 h. Pljuskovi kiše lokalno mogu biti praćeni jakim ili olujnim vetrom - saopštio je RHMZ.

Kurir.rs

Bonus video:

00:42

Nevreme u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track