O ISPRAĆAJU DIREKTORA MILISAVA BRUJALA JE SRBIJA Sada je otkrio šta je dobio na poklon: "Ovo je za mene bio šok"
Foto: Printskrin

O ISPRAĆAJU DIREKTORA MILISAVA BRUJALA JE SRBIJA Sada je otkrio šta je dobio na poklon: "Ovo je za mene bio šok"

Društvo -

"Nisam pravio vasionske brodove, već sam imao podršku supruge da dan noć budem u školi. U odeljenje nisam ulazio sa strahovladom, već sam kroz šalu nastojao da priđem deci," kaže Milisav Tomčić, doskorašnji direktor OŠ "Sveti Sava" u Mladenovcu, kome su kolege i učenici priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju.

Svi učenici, nastavnici i ostali zaposleni u OŠ "Sveti Sava" u Mladenovcu izašli su da gromoglasnim aplauzom isprate svog direktora Milisava Tomića u penziju. Gostujući na RTS, Tomić kaže da je ovakav ispraćaj za njega bio pravi šok i definitivno jedan od najlepših trenutaka u karijeri.

"Ovo je bio za mene šok, mislim da nije bilo potrebno, da nije to bilo lako". Ipak, kaže da je kolektiv 2014. godine, kada je preuzeo rukovođenje školom, bio u totalnom haosu.

- Jedva sam nekako prihvatio, u stvari kolege su me naterale da se kandidujem, i da pokušam da školu vratim u normalu - dodaje Tomčić.

milisav tomčić, mladenovac
foto: Printskrin

Na poklon povodom penzionisanja dobio je bicikl. Kako kaže, nakon što preda dužnosti novoj direktorki, planira da ode u Sombor kod ćerke i unučića, gde će moći da vozi bicikl.

"Ovo će biti trenutak koji ću zaista pamtiti. Nisam pravio vasionske brodove, da se razumemo, ali sam, zahvaljujući supruzi što je preuzela sve druge obaveze, bio dan i noć u školi. I naravno, tu su bile sve kolege", ističe Tomčić.

Kako kaže, tajna njegovog uspeha bila je u tome što se nikada nije služio strahovladom.

"Kad god sam ušao u odeljenje, nisam ušao sa strahovladom, da se tamo nešto svađam, nego sam uvek kroz neku šalu nastojao da deci priđem", dodaje Tomčić.

Smatra da dete, kad dođe u školu, treba da bude razdragano, veselo i tako isto kući da se vrati, a tako misli i za kolege.

"Ako on dođe sa nekim strahom i ako nešto očekuje da se desi ili da neko ima neki problem, onda će naravno i on biti u problemu i nećemo dobiti rezultat koji smo želeli", zaključuje Milisav Tomčić.

Kurir.rs/Blic/RTS

Bonus video:

01:07

ŠTA JE PRETHODILO TUČI MATURANATA U ČAČKU? Direktor Mašinske škole otkrio detalje incidenta, pokreće se DISCIPLINSKI POSTUPAK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track