RENOVIRANE PROSTORIJE SAVEZA INVALIDA RADA VOJVODINE Selaković posetio prostorije: Omogućiti što bolje i humanije uslove za rad
Foto: Printscreen/Instagram

RENOVIRANE PROSTORIJE SAVEZA INVALIDA RADA VOJVODINE Selaković posetio prostorije: Omogućiti što bolje i humanije uslove za rad

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, zajedno sa pomoćnicom ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, posetio je u Bačkoj Palanci renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine, za koje je Ministarstvo izdvojilo 2,38 miliona dinara.

,,Savez se obratio Ministarstvu sa predlogom i projektom za pomoć u renoviranju prostorija koju koriste opštinske organizacije, odnosno gradske organizacije Saveza invalida rada u Pančevu, Bačkoj Palanci i Vrbasu, za šta je Ministarstvo izdvojilo 9.447.000 dinara", ukazao je Selaković.

On je naveo da je u prostorijama Saveza invalida rada u Bačkoj Palanci promenjena stolarija, uređena fasada i krov, koji je bio oštećen usled oluje koja je pogodila ovo mesto tokom leta.

Nikola Selaković
foto: Printscreen/Instagram

Kako je rekao Selaković, Ministarsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja preko svog Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom gaji i održava veoma dobru saradnju sa Savezom invalida rada Vojvodine

,,Ministarstvo je za rad Saveza invalida rada Vojvodine ove godine izdvojilo je 22,7 miliona dinara za 32 gradske i opštinske organizacije na teritoriji naše severne pokrajine. Ovo je jedan od saveza čiji rad ozbiljno podržavamo i to činimo već godinama unazad. Kroz programske i konkursne projekte nastavićemo to da činimo i u budućnosti", zaključio je ministar.

Selaković je obišao i u Vrbasu renovirane prostorije Saveza invalida rada Vojvodine, koje koristi Opštinska organizacija invalida rada, i tom prilikom istakao da je u njihovu adaptaciju uloženo 2 miliona 86 hiljada dinara.

Nikola Selaković
foto: Printscreen/Instagram

On je rekao da ova značajna organizacija broji preko 450 aktivnih članova, te da je cilj da se omoguće što bolji i humaniji uslovi za rad i delovanje njenih članova.

,,Naša akcija Srbija bez barijera pokrenuta još od 2017. godine, a na inicijativu predsednika Vučića, nastavlja se i u narednoj godini. Potrudićemo se da svim osoba sa invaliditetom, članovima različitih saveza na nivou Republike i Pokrajine, koliko god možemo pomažemo", poručio je ministar.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track