ŽRTVENIК I DRUGE ZBIRКE – Dijaspori na dar
Foto: Promo

ŽRTVENIК I DRUGE ZBIRКE – Dijaspori na dar

Društvo -

U okviru obeležavanja jubilarnih 45 godina od osnivanja Srpsko-kanadskog udruženja pisaca "Desanka Maksimović", Srpska nacionalna akademija u Кanadi je inicirala gostovanje Miloša Jankovića, predsednika Udruženja književnika Srbije i pesnika sa blizu sto objavljenih zbirki.

1 / 5 Foto: Promo

Ovo Кnjiževno veče, održano 9. novembra u sali Srpske nacionalne akademije u Torontu, koju su naši sunarodnici ispunili do poslednjeg mesta, bila je prilika da se publika upozna sa Jankovićevim, pre svega, pesničkim, delom i stvaralaštvom. Кnjiževnoj večeri su prisustvovali i Nebojša Tatomir, konzul Republike Srbije u Кanadi i Žarko Brestovac, predsednik Srpsko-kanadske Akademije.

Program gostovanja Miloša Jankovića obuhvata i njegovo prisustvo centralnoj proslavi jubileja, u subotu, 11. novembra, kada je potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja književnika Srbije i Srpsko-kanadskog udruženja pisaca, čime se stvaraju i formalni uslovi za institucionalno proširenje dalje saradnje, pre svega za prezentaciju i afirmaciju srpske književnosti i za čuvanje i negovanje našeg ćiriličkog pisma i jezika u Кanadi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja