OBJAVLJENA MISTERIOZNA ČITULJA POKOJNOM JOVANU MARIĆU: Spominju se piramide u Egiptu, a u sve umešana i KLEOPATRA! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

OBJAVLJENA MISTERIOZNA ČITULJA POKOJNOM JOVANU MARIĆU: Spominju se piramide u Egiptu, a u sve umešana i KLEOPATRA! (FOTO)

Društvo -

Čuveni psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić je preminuo u 82. godini, a vest o njegovoj smrti mnoge je šokirala s obzirom da se za to saznalo putem čitulje koju je objavio kolektiv klinike za psihijatruiju UKCS.

Rođen je 11. avgusta 1941. godine u Bijeljini, a kako je i sam pričao, oca nije pamtio jer je streljan kao državni neprijatelj. Govorio je i da je ljubav prema medicini razvio kroz latinski jezik, te ga je to odredilo. Mnogi ga pamte po tome što ga je sin izbacio iz stana kojeg mu je prepisao kada je imao svega sedam meseci.

O privatnom životu čuvenog psihijatra se često pisalo, a burni ljubavni odnosi i brak sa 32 godine mlađom ženom obeležili su njegova pojavljivanja u medijima.

Jovan Marić je iza sebe ostavio sina Matiju, ćerke Vojnu i Joanu i unuka Andriju.

Od psihijatra su se tokom jučerašnjeg dana opraštali mnogi, a posebnu pažnju privukla je čitulja koju su Jovanu Mariću posvetili "Kleo Patra" i Bojan.

"Dragi Jovane, bio si i ostao najveći i najstručniji psihijatar, veliki humanista i učinljiv čovek i doktor. Tvoje knjige će ostati večni tragovi u Srbiji, kao piramide u Egiptu, jer si bio plemenit i unikatan u stručnosti i pomoći koju si svima pružao! Čekaju te vrata raja širom otvorena! Verujem da ćeš biti na boljem mestu. Hvala ti što si postojao! Večna ti slava", stoji napisano.

Jovan Marić, čitulja
foto: Printscreen

Podsetimo, slavnom psihijatru odvojene čitulje dale su i kćerke, a njihove dirljive reči kidaju dušu.

"Voljeni moj tata Jocika, bio si životna ispiracija mnogima, riznica znanja koju si nesebično delio, svestran i poseban, voljen i poštovan, ali ono što te je najviše krasilo su tvoja pitoma, dobra duša, plemenitost i bezuslovna učinljivost. Živeo si bonvivanski, u svemu i svakome video si dobru stranu, radovao se životu i pomaganju drugima i svemu tome mene naučio, na čemu sam ti beskrajno zahvalna. Ostavio si neizbrisiv i nezamenljiv trag svojim postojanjem i postignućima. Ponosna sam što sam tvoja ćerka, večno ćeš biti deo mene", glasi jedna od njih.

U drugoj je napisano da je za porodicu Marić "samo na jednom dalekom putu, gde ćemo se kao i mnogo puta, pridružiti da zajedno opet filozofiramo, verbalno nadmećemo, smejemo i zajedno starimo. Naša ljubav zauvek nek te greje".

Psihijatar, Jovan Marić, će biti sahranjen 16. novembra u 15 časova na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana.

Kurir.rs

Bonus video:

00:51

DO ODRICANJA DOLAZI KADA JE DETE NASILNO PREMA RODITELJIMA Psiholog analizirao posledice odvajanja: To je izazovno za obe strane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track