"ŽELIM DOSTOJANSTVENO DA ODEM": Ovo je Žarko rekao pred smrt - bio je svestan koliko je teško bolestan
Foto: Beta/Milan Obradović, Kurir

POSLEDNJE ŽARKOVE REČI

"ŽELIM DOSTOJANSTVENO DA ODEM": Ovo je Žarko rekao pred smrt - bio je svestan koliko je teško bolestan

Društvo -

- Živeo sam za svoje uloge - jedna je od poslednjih rečenica, kako saznaje Kurir, koje je Žarko Laušević rekao pre nego što je nas je prerano napustio.

Bio je svestan koliko je teško bolestan i u jednom momentu je i čak i kazao:

- Želim samo dostojanstveno da odem - rekao je Laušević.

Proslavljeni glumac je, kako Kurir nezvaničnoi saznaje, poslednje dve nedelje života proveo u KBC "Bežanijska kosa", gde ga svi pamte kao izuzetnog gospodina.

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, Laušević je bolovao od karcinoma pluća. I pored teške dijagnoze i teške terapije, do skoro poslednjeg dana života je snimao i bio aktivan. Što je pokazao i pojavljivanjem na premijeri filma "Heroji Halijarda" pre 37 dana, gde je dočekan sa najvećim ovacijama.

Oglasila se porodica

Porodica proslavljenog glumca oglasila se saopštenjem:

"Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević", stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Sestra Lauševićeve supruge Anite je ispričala kako su izgledali poslednji dani čuvenog glumca, koji nije uspeo da se izbori sa opakom bolešću.

"Preminuo je danas oko 12 časova. Ležao je u bolnici "KBC Bezanijska kosa". Bio je loše i na kraju eto, nije uspeo da se izbori. Anita je dobro, dobro je ovo podnela, svaka joj čast. Valjda joj je lakše kada vidi dete, ne znam" - kazala je ona za medije.

Kurir.rs

Bonus video:

00:44

Žarko Laušević posle premijere filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track