MINISTAR JOVANOVIĆ Sindikat Sloga nema legitimitet za osporavanje dogovora Vlade i radnika Pošte, izneo i koliko će biti povećanje
Foto: Kurir televizija

okončan protest poštanskih radnika

MINISTAR JOVANOVIĆ Sindikat Sloga nema legitimitet za osporavanje dogovora Vlade i radnika Pošte, izneo i koliko će biti povećanje

Društvo -

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović oglasio se povodom jučerašnjeg razrešenja krizne situacije u JP "Pošta Srbije".

Naime, između Vlade Srbije i radnika Pošte juče je posle njihovog protesta postignut dogovor, a ministar je tim povodom saopštio sledeće:

"U procesu rešavanja pitanja protesta u JP „Pošta Srbije“, Vlada Srbije je proaktivno pristupila dijalogu sa svim sindikatima unutar ovog preduzeća - kako reprezentativnim, tako i onima koji to nisu. Na razgovore su pozvani svi sindikati, međutim, Sindikat "Sloga", pod vođstvom Stefana Mitrovića, koji ima samo 48 članova od ukupno više od 14 hiljada radnika ovog preduzeća, odbio je učešće u ovom dijalogu. Smatram da njihovo odbijanje i pokušaji da ospore postignuti dogovor predstavljaju isključivo politički motivisane akcije koje zanemaruju stvarne interese radnika. Stefan Mitrović i "Sloga" ne poseduju bilo kakav legitimitet za osporavanje dogovora koji je postigla predsednica Vlade Srbije sa dva reprezentativna i jednim nereprezentativnim sindikatom koji zastupaju interese više hiljada zaposlenih u Pošti Srbije."

On je potom dodao...

"Očigledno je da se u ovom slučaju radi o političkim igrama usmerenim ka destabilizaciji Pošte Srbije, a ne ka poboljšanju uslova rada njenih zaposlenih. Sindikat "Sloga", kao politička organizacija Dragana Đilasa, sledi istu agendu u Pošti Srbije kao i Đilas u svojem političkom delovanju. Prioriteti Stefana Mitrovića i "Sloge" su politički interesi Dragana Đilasa, a ne dobrobit radnika Pošte Srbije, baš kao što i Đilasova politika ne odražava interese građana, već lične interese Dragana Đilasa."

Kao bivši radnik Pošte, svestan sam posvećenosti naših zaposlenih

"Kao bivši radnik Pošte, svestan sam vrednosti i posvećenosti naših zaposlenih. Zato, želim da istaknem da je dogovoreno značajno povećanje plata, počevši od novembra ove godine sa povećanjem od 10%, a u januaru će uslediti još jedno povećanje od 10%, što ukupno čini kumulativno povećanje od 21%. Takođe, svim zaposlenima će biti isplaćeno dodatnih 20 hiljada dinara do 25. novembra", saopštio je on.

Pozivam sve radnike Pošte Srbije da ne podležu političkom uticaju

"Pozivam sve radnike Pošte Srbije da se od danas vrate normalnom radu i da ne podležu političkom uticaju onih koji ih pokušavaju zloupotrebiti u svoje političke svrhe", zaključio je ministar Jovanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track