"ŽARKO, ČUVAJ NAM DECU, NIJE LAKO DRAGANU SAMOM SA NJIH 9" Majka devojčice ubijene u Ribnikaru se oprostila od Lauševića (FOTO)
Foto: Beta/Milan Obradović, screenshot

"ŽARKO, ČUVAJ NAM DECU, NIJE LAKO DRAGANU SAMOM SA NJIH 9" Majka devojčice ubijene u Ribnikaru se oprostila od Lauševića (FOTO)

Društvo -

Majka devojčice ubijene u "Ribnikaru" oprostila se potresnom porukom na Fejsbuku od jednog od najboljih srpskih glumaca svih vremena Žarka Lauševića.

- Čuvaj nam decu, nije Draganu lako samom sa njih devet i podsećaj molim te A. da se česlja i redovno pere zube - napisala je majka.

Ona je objavila i stihove pesme koja se pojavila nakon ove ogromne nesreće, a koje je deo javnosti pripisivao Lauševiću, iako je njegov tim advokata otkrio da on nije napisao te stihove.

- Stomak se steže u bol nesnosan.

Nedostaje malenih duša osam.

Ko će ih čuvati u večnoj tami.

Čuvar je s njima, bar nisu sami.

Sedim, kroz suze gledam u krevet.

Nedostaje nam života devet.

Tuga i bol na trgu cveća,

umesto ruža, buketi sveća.

U školi na vrhu Cvetnog trga

danas u dvorištu stanuje tuga - stihovi su koji stoje u objavi majke.

Podsetimo, Laušević je bolovao od karcinoma pluća. I pored teške dijagnoze i teške terapije, do skoro poslednjeg dana života je snimao i bio aktivan. To je pokazao i pojavljivanjem na premijeri filma "Heroji Halijarda" pre 37 dana, gde je dočekan sa najvećim ovacijama.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

Porodica proslavljenog glumca oglasila se saopštenjem:

"Obaveštavamo javnost da je 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. U ime porodice Anita Laušević", stoji u saopštenju ožalošćene porodice.

Sestra Lauševićeve supruge Anite je ispričala kako su izgledali poslednji dani čuvenog glumca, koji nije uspeo da se izbori sa opakom bolešću.

"Ležao je u bolnici "KBC Bežanijska kosa". Bio je loše i na kraju eto, nije uspeo da se izbori. Anita je dobro, dobro je ovo podnela, svaka joj čast. Valjda joj je lakše kada vidi dete, ne znam" - kazala je ona za medije.

Kurir.rs

Bonus video:

00:27

BLAŽO MARKOVIĆ DIREKTAN PRENOS ISPRED OŠ VLADISLAV RIBNIKAR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja