POLA SRBIJE REŠAVA OVE ZADATKE IZ MATEMATIKE ZA DRUGI RAZRED OSNOVNE: Mnogi ne znaju šta je rešenje, naročito za jedan! (FOTO)
Foto: Shutterstock

zadao glavobolju mnogima!

POLA SRBIJE REŠAVA OVE ZADATKE IZ MATEMATIKE ZA DRUGI RAZRED OSNOVNE: Mnogi ne znaju šta je rešenje, naročito za jedan! (FOTO)

Društvo -

Pojedini roditelji, korisnici društvene mreže X (Tviter) pokrenuli su raspravu zbog zadatka iz matematike zs drugi razred osnovne škole koji je zadao muke i odraslima.

- Zamolio bih nekog roditelja, čije dete ide u II razred osnovne škole, da mi slika Matematiku sa imenima autora. Želim da autoru postavim javno pitanje iz Geometrije. Ne postoji šansa da će ga rešiti... Kako da dete sa 8 godina uspe da reši 5. i 7. zadatak? Neka objasni postupak - piše u objavi sa fotografijom zadatka:

- Čarape iste boje. U kutiji se nalazi deset crvenih i deset belih čarapa Koliko najmanje čarapa treba uzeti ne gledajući u kutiju da bi izvukli dve čarapa iste boje - glasi tekst jednog zadatka, a u drugom stoji:

deca u školi, deca u klupama, učionica, polaganje ispita, pismeni zadatak, školska klupa, osnovna škola, srednja škola
foto: Shutterstock

- Poređajte deset jabuka kao na slici 1. Pomerite samo tri jabuke tako da dobijete raspored jabuka kao na slici dva.

"Snalažljivi domaćin" je treći zadatak sa fotografije.

- Domaćinu su došli gosti. Kad je hteo da svakome da po jednu sobu za spavanje, nedostajala mu je jedna soba. Setio se pa smestio po dva gosta u jednu sobu. Tada mu je jedna soba pretekla. Koliko je domaćin imao soba, a koliko gostiju?

U komentarima su korisnici objavili i fotografije drugih zadataka iz matematike koji mnogima nisu laki.

- Uoči pravilo po kom su upisani brojevi u tabeli. Cela tabela treba da se prekrije datim figuramaIzračunaj zbir brojeva koji se nalaze ispod svake figure. Zadatak ima više rešenja - navodi se u jednom zadatku, dok u drugom stoji:

- Pekar je mesio dve vrste hleba za jednu prodavnicu od belog i od kukuruznog brađma. Jedan da umesio je 35 vekni hleba od belog brašna i 28 vekni hleba od kukuruznog brašna. Ako sledećeg dana umesi 28 vekni hleba od belog brašna, koliko vekni hleba treba da umesi od kukuruznog brašna tako da svakog dana isporuči isti broj vekni? Koliko je vekni hleba u jednom danu umesio pekar?

Ipak, jedan korisnik je u jednom od komentara dao rešenja.

- Zadatak 5. Treba izvuci dve čarape. Zadatak 7. Ima 4 gosta i tri sobe. Zadatak 6. Jabuke treba pomeriti tako da se vrate na isto mesto gde su i bile - piše u komentaru.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track