DVORANE DOBILO ZDRAVU PIJAĆU VODU: Kruševac investirao 210 miliona dinara u vodosnabdevanje podjastrebačkih sela (FOTO)
Foto: Kurir/Ž.M.

DVORANE DOBILO ZDRAVU PIJAĆU VODU: Kruševac investirao 210 miliona dinara u vodosnabdevanje podjastrebačkih sela (FOTO)

Društvo -

U Osnovnoj školi „Strahinja Popović“ u selu Dvorane puštena je voda sa sistema jezera „Ćelije“, čime su meštani zvanično priključeni na gradski vodovod.

Svečanosti u ovom značajnom podjastrebačkom selu prisustvovali su predsednica Privremenog organa grada Jasmina Palurović i članovi Predrag Vukićević i Aleksandar Jovanović sa saradnicima.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

- U selo Dvorane, kao jedno od podjastrebačkih sela, tokom poslednjih godina, mnogo je uloženo u izgradnju vodovodne infrastrukture, a ove godine završena je izgradnja sekundarne mreže. U prethodnom periodu, izgrađene su dve crpne stanice u Modrici i Dvoranu, kao i rezervoar Dvorane. Takođe, magistralni cevovod na potezu Dvorane – Zdravinje u dužini od 7,6 km, kao i više od 15 km sekundarne mreže.

U ovu infrastrukturu uloženo je više od 50 miliona dinara, a meštanima, kojih ima oko 500 omogućeno je da koriste zdravu pijaću vodu. Investitori su osim Grada Kruševca i JKP „Vodovod“, i Republička direkcija za vode, a plan je da voda sa sistema „Ćelije“ dođe do svakog građanina gradske teritorijeKruševca, izjavila je Jasmina Palurović, čelnica lokalne samouprave.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Prema rečima direktora JKP „Vodovod“ Vladimira Milosavljevića, meštani pet podjastrebačkih sela: Dvorana, Zdravinja, Poljaka, Petine i Lovaca, deo sekundarne mreže gradili su samodoprinosom, a poslednjih 6 godina ovo preduzeće intenzivno radi na vodosnabdevanju ovoga kraja.

- Do sada je u ovaj vodovodni sistem uloženo više od 160 miliona dinara, od čega je samo za izgradnju magistralnog cevovoda Dvorane – Zdravinje izdvojeno oko 70 miliona dinara. Pored Dvorana koje je danas dobilo vodu, u selu Zdravinje korisnici se već aktivno priključuju na novoizgrađeni sistem. U Poljacima, meštani su u ovom procesu u delu sela gde je izgrađena mreža prošle godine, dok se u drugom kraju sela izvodi 2.faza radova na sekundarnoj mreži. Sela Petina i Lovci trenutno se nalaze u fazi izgradnje, istakao je direktor Milosavljević.

Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Po završetku svih ovih radova, u navedenih 5 sela sa oko 650 domaćinstava, više od 2.000 stanovnika imaće pristup zdravoj pijaćoj vodi sa sistema „Ćelije“.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track