NINA I GORAN PRE 7 GODINA OTIŠLI U DUBAI: Ovde život nije lak ni jeftin, može da se uštedi, ŽELJA nam je da se VRATIMO u Srbiju
Nina i Goran se pre sedam godina odselili u Dubai, Foto: Printscreen Instagram

POČELI OD NULE

NINA I GORAN PRE 7 GODINA OTIŠLI U DUBAI: Ovde život nije lak ni jeftin, može da se uštedi, ŽELJA nam je da se VRATIMO u Srbiju

Društvo -

Nina i Goran Kostov pre sedam godina doneli su odluku da pređu 5.105 kilometara i život od nule započnu u Dubaiju!

Bili su znatiželjni, a želeli su i da se osamostale.

- Oboje smo imali 20 godina i početak nije bio lak, trnovitim putem smo polako godinama gradili život kakav danas živimo. U početku smo živeli u smeštaju koji obezbeđuje kompanija u odvojenim muškim i ženskim zgradama s nekoliko cimera i ograničenom posetom do 23 sata, jer bilo je zabranjeno živeti u vanbračnoj zajednici - nadovezuju se u objašnjavanju Nina i Goran.

Goran radi u vodenom parku, počeo je od najniže pozicije, s vremenom je napredovao do menadžera i sada je zadužen za 80 spasilaca, kao i za prvu pomoć. Nina je profesionalni frizer. Nakon nekoliko godina rada po salonima, započela je svoj biznis i radi privatno.

Nina Kostov, Goran Kostov, Dubai, Dubaji
foto: Printscreen Instagram

- Što se tiče života u Dubaiju, nije lako, kao što nije lako nigde u svetu trenutno. Život nije jeftin, a prosečne cene stanova mesečno idu od 1.000 evra, školovanje za decu je skupo i nema opcije državnog školovanja. Puno se radi, ali isto tako, to omogućava da priuštiš lagodniji život i mogućnost da uštediš novac - kaže Nina.

Nina Kostov, Goran Kostov, Dubai, Dubaji
foto: Printscreen Instagram

Ono što je Ninu i Gorana posebno iznenadilo jeste činjenica koliko je tamo bezbedno.

- Ne moraš da brineš ako zaboraviš da zaključaš vrata stana ili kola ili ako ostaviš otvorenu torbu usred tržnog centra dok obavljaš kupovinu. Nikada nam se nije desila situacija da smo osetili da nam je bezbednost ijednog momenta ugrožena. Ovde smo upoznali mnoge ljude i stekli divna prijateljstva - navodi Nina.

Svadbeno veselje u Beogradu
Svadbeno veselje u Beogradufoto: Printscreen Instagram

Imaju i folklorno društvo

Srbi u Dubaiju osnovali kulturni centar Taraba

U Dubaiju ima mnogo Srba, drže se zajedno, a nedavno je osnovan i srpski kulturni centar Taraba.

- Održavamo kulturu različitim okupljanjima, svake nedelje se održava liturgija, a organizuju se i nastupi naših poznatih izvođača. Taraba je osnovana ove godine i omogućava ljudima da se upoznaju s našom kulturom i tradicijom, imamo i kulturno-umetničko društvo i probe folklora, a nas dvoje smo aktivni članovi - dodaje Goran.

Nedavno su u Beogradu svoju dugogodišnju ljubav krunisali i brakom:

- Zadovoljni smo trenutnim životom ovde, ali, naravno, uvek je prisutna praznina zbog nedostatka porodice i prijatelja koji iščekuju dan kada ćemo se vratiti. Ovo leto smo bili u mogućnosti da spojimo sve naše najdraže ljudi iz Srbije i Dubaija povodom naše svadbe i proslavimo u najvećoj sreći. Ipak, nedostaje nam Beograd, oboje smo tu rođeni i voleli bismo da se vratimo za nekoliko godina i, bože zdravlja, decu odgajamo i školujemo na način na koji smo i mi odgojeni.

Kurir.rs/ Mina Branković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track