OGNJENU JE TEK 6 A GLAVOBOLJE SU NESNOSNE DA UDARA GLAVOM O ZID: Ni kriv, ni dužan povređen na porođaju! Pomozimo, ovo je plan!
Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

samo troje dece na svetu boluje od ove retke bolesti

OGNJENU JE TEK 6 A GLAVOBOLJE SU NESNOSNE DA UDARA GLAVOM O ZID: Ni kriv, ni dužan povređen na porođaju! Pomozimo, ovo je plan!

Društvo -

Ovaj mali borac sada svakodnevno ima preko 300 epi napada u snu, a preko dana jake glavobolje

Mali Ognjen Jerković, dečačić iz Grocke koj ima samo 6 godina i i 9 dijagnoza, živi i svakog dana trpi ono što bi retko ko od nas istrpeo.

Čim nas zaboli glava mi potrčimo da uzmemo lek, a njegove glavobolje toliko su nesnosne i jake da udara glavom o zid.

A mi možemo i te kako da pomognemo, svako od nas, da malom Ogiju bude bolje.

Mališan je povređen na porođaju i od tada trpi posledice opasne po život. Na rođenju je zadobio naprsnuće pluća, pukla mu je plućna maramica, desna ruka mu je polomljena na tri mesta i povređen mu je grkljan prilikom intubacije, objavila je Fondacija Pokreni život.

Ognjen Jerković
foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Proveo je tri meseca na respiratoru. Sa 19 meseci postojećim velikim zdravstvenim problemima pridodaju se i epileptični napadi, kojih je povremeno imao i do 100 dnevno. Ovaj mali borac sada svakodnevno ima preko 300 epi napada u snu, a preko dana jake glavobolje, i njemu i njegovoj porodici neophodna je naša pomoć.

Prema rečima njegove majke, samo troje dece na svetu boluje od ove retke bolesti.

Ognjen Jerković
foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

"Mi putujemo 25. novembra u San DiJego, u jedinu bolnicu koja je prihvatila da nešto pokuša da uradi sa Ognjenom. Nama je potrebno trenutno 230.000 dolara koje moramo da sakupimo jer ne možemo da napustimo Ameriku dok to ne isplatimo. Mi ne možemo da dobijemo od države pomoć zbog toga što lekari naši ne znaju za tu bolest. On ima tolike bolove kao da ga prži struja. Ognjen pored toga ima epilepsiju, sklerozu na mozgu, autizam, oštećenje mozga, trombofiliju, hemofiliju, astmu i još mnogo drugih dijagnoza. Pije 31 vrstu lekova. Životno je ugrožen, priča Ognjenova majka Marija i dodaje:

Ognjen Jerković
foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

- Ja bih zamolila sve ljude da pošalju 15 na 3800 na Fondaciju Pokreni Život. Stvarno nam je pomoć hitna, neophodna, a 230.000 dolara je baš mnogo velika suma novca.

1 / 5 Foto: Humanitarna fondacija Pokreni život

Za Ognjenov život bez bola! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke 15 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001470955-05

Uplatom na devizni račun: 160-6000001475666-34

IBAN: RS35160600000147566634

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track