ISIDORA JE NA POSLU DOŽIVELA JEZIVU NESREĆU Nije mogla ni da diše sama,širom Srbije skupljana je pomoć:Sada je stigla NJENA PORUKA
Foto: Printskrin/Instagram

ISIDORA JE NA POSLU DOŽIVELA JEZIVU NESREĆU Nije mogla ni da diše sama,širom Srbije skupljana je pomoć:Sada je stigla NJENA PORUKA

Društvo -

Isidora Vučković, devojka borac, kojoj je strašna nesreća promenila život, a za čije lečenje je širom Srbije skupljan novac, otišla je u Nemačku na teparije, odakle je sada stigla radosna vest.

U avgustu ove godine Isidora je u pratnji svoje majke otputovala u Nemačku i započela lečenje. Tri meseca kasnije, Isidora se građanima obratila video porukom.

- Ja sada dišem sama od 9 ujutru do 10 uveče, sedim u kolicima i imala sam operaciju rana od ležanja koje su uspešno operisane. Puno pozdrava šaljem iz Nemačke i hvala svim dobrim ljudima koji su mi omogućili ovo - rekla je ona iz bolničkog kreveta.

Njena snaja Ranka Vučković ispričala je detalje Isidorinog zdravstvenog stanja.

- Isidori su vratili glas, ona sada može da se smeje, od kada nije na mehaničkoj ventilaciji. Stižu nam lepe vesti sada, na početku je bilo svega, uspona i padova, bilo je jako strašno jer je odvojena od svoje zemlje i ljude koje poznaje. Sada je bolje, uspela je da ne koristi mašinu za disanje preko dana, noći je i dalje koristi jer lekari insistiraju na tome. U petak joj je operisana rana koja joj je predstavljala problem. Ona sada koristi kolica, jednom su je čak izveli na terasu. Za sad mora da miruje tri nedelje, mi verujemo ako je sve izdržala da će i ovo - rekla je Ranka Vučković.

Isidorina nesreća, kada je na radnom mestu priklještio viljuškar posle čega je ostala nepokretna i bez mogućnosti da samostalno diše i govori, ujedinila je brojne građane. Organizovane su humanitarne akcije, bazari, koncerti, sve sa ciljem da Isidora ode na lečenje u Nemačku, što je na kraju i uspela da uradi.

Njoj su, kako je tada navedeno u apelu za pomoć, nakon nesreće ustanovljene dijagnoze: prelom drugog vratnog pršljena, mlitava paraliza svih udova, višestruki prelomi rebara, nagnječenje grudnog koša, akutna respiratorna insuficiencija, pneumotoraks, prelom lopatice...

Kurir.rs/Bačkapalanka vesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja