"TU SMO, ČEKAMO VAS, POMOZITE NAM" Apel iz Svratišta za decu: Tokom zime dolazi više dece, POTREBNA NAM JE SEZONSKA ODEĆA
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"TU SMO, ČEKAMO VAS, POMOZITE NAM" Apel iz Svratišta za decu: Tokom zime dolazi više dece, POTREBNA NAM JE SEZONSKA ODEĆA

Društvo -

Hladni dani i prava zima tek predstoje, a usled niskih temperatura sve je veći broj mališana koji odlaze u Svratište za decu kako bi pronašli utočište.

Svratištu su trenutno prekopotrebne donacije u vidu sredstava za ličnu higijenu, za higijenu prostora, čarape, donji veš.

U Sratištu na Zvezdari je novinar Kurira Nikola Vujović, a njegov sagovornik je Jelena Mitić-Pantić, vaspitač u svratištu.

01:51

TU SMO, ČEKAMO VAS, POMOZITE NAM Apel na građane iz Svratišta za decu: Tokom zime dolazi više dece, POTREBNA NAM SEZONSKA ODEĆA

- Nama se poveća broj dece na dnevnom nivou kada krenu zimski dani, a najneophodnija je sezonska garderoba i odeća. Dakle, tople jakne, zimska obuća, odeća, donji veš, čarapice, slatkiši, sredstva za higijenu... Sve što može da nam pomogne - započela je Mitić-Pantić.

Mitić-Pantić je rekla koliko dece dnevno prođe kroz Svratište, koje se nalazi na dve lokacije u prestonici:

- Na dnevnom nivou, kroz prostor Svratišta ovde i na Novom Beogradu, prođe 50-60 dece, ali se taj broj povećava kako se približava zima. Svratište postoji na Zvezdari i Novom Beogradu, otvoreni smo radnim danima od osam ujutru, pa do šest posle podne, dok vikendom radimo od deset ujutru do šest, naša su vrata otvorena, pa dobrodošli.

Potom je rekla da su najneophodniji volonteri, pa je rekla gde ljudi mogu da se informišu:

- Nama su najneophodniji volonteri za rad sa decom, da nam budu podrška i pomoć. Dakle, odete na naš sajt Centar za integraciju mladih, tamo ćete videti sve potrebne informacije i detalje. Tu smo, čekamo vas, pomozite nam.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:59

DECA GLEDALA BRUTALAN I UZNEMIRUJUĆ SNIMAK NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Prvo se mislilo da je na video klipu devojčica...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track