U OVA TRI DELA SRBIJE TOKOM VEČERI STIŽE SNEG, RHMZ UPOZORIO: Zemlja na udaru jakog vetra i LEDENE KIŠE! Upaljen i meteoalarm
Foto: Nenad Kostić

zima na pragu

U OVA TRI DELA SRBIJE TOKOM VEČERI STIŽE SNEG, RHMZ UPOZORIO: Zemlja na udaru jakog vetra i LEDENE KIŠE! Upaljen i meteoalarm

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u toku večeri očekuje vetrovito vreme sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji se očekuje sneg.

- U toku večeri vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom, a u centralnoj, južnoj i istočnoj Srbiji oblačno mestimično sa snegom - stoji u RHMZ najavi.

Nevreme
foto: Printscreen

U utorak ledena kiša

Republički hidrometerološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje na ledenu kišu u Srbiji.

Kako stoji u upozorenju RHMZ, u noći između ponedeljka i utorka i u utorak tokom dana moguća je ledena kiša u pojedinim delovima Srbije.

- U noći ponedeljak na utorak i u utorak oblačno i malo toplije u nižim predelima mestimično sa kišom koja će se na zapadu i jugozapadu, kao i u centralnoj Srbiji i Timočkoj Krajini, ponegde lokalno i lediti pri tlu - stoji u upozorenju na sajtu RHMZ-a.

sneg, aprilski sneg
foto: Nenad Kostić

Usled obilnih snežnih padavina i formiranja veoma visokog belog pokrivača na teritoriji opštine Nova Varoš, danas je proglašena vanredna situacija.

Sneg koji već dva dana bez prekida pada u novovaroškom kraju, najviše problema napravio je na elektromreži, pa su pojedina planinska sela već 48 sati bez struje.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

02:34

OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA! Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja