STIŽE JOŠ JAČE ZAHLAĐENJE! Ciklon nam donosi olujne UDARE VETRA, a onda POTPUNI OBRT - Ovog dana nas čeka PROLEĆNO VREME
Foto: Beta/Dragan Karadarević, Zorana Jevtić, Nemanja Nikolić, Nenad Kostić

STIŽE JOŠ JAČE ZAHLAĐENJE! Ciklon nam donosi olujne UDARE VETRA, a onda POTPUNI OBRT - Ovog dana nas čeka PROLEĆNO VREME

Društvo -

Ovog prepodneva umerena kiša padala je na severu Srbije, naročito na području Beograda i u Vojvodini, ali i na istoku, jugu i jugozapadu Srbije.

Na višim planinama jugozapadne i južne Srbije iznad 1300 metara nadmorske visine padao je sneg, dok na istoku Srbije u oblasti brdskih predela ima ledene kiše, susnežice i snega, uz opasnost od poledice.

Temperature oko podneva kretale su se od 3°C na istoku Srbije i od 4°C u Vojvodini do 11°C u dolini Velike Morave, u Beogradu je 5°C.

Danas je i vetrovito, na planinama i u košavskom području uz jak južni, jugoistočni i jugozapadni vetar.

Srbija je danas pod uticajem snažnog ciklona, koji se svojom centrom premešta sa severnog Jadrana preko severa Srbije dalje na istok preko Karpata.

Srbija će do popodneva biti u prednjem sektoru ciklona i u sistemu južnog strujanja, a kasnije posle posle podne i uveče u hladnijem sektoru sistema i sistemu severozapadnog strujanja, uz prodor hladnog fronta.

U Srbiji će tokom dana biti oblačno sa umerenom kišom, na istoku ponegde i sa ledenom kišom, dok se na višim planinama očekuje sneg.

Duvaće umeren do jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima, dok se na planinama očekuju olujni udari jugozapadnog vetra.

Maksimalna temperatura biće od 6 do 10°C, u Beogradu do 8°C, a u Negotinskoj Krajini do 3°C.

Posle podne u severnim, a u toku večeri i u ostalim predelima Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz zahlađenje i vetar će biti u skretanju na severozapadni, a temperatura u padu.

U toku večeri i noći kiša će u svim brdsko-planinskim predelima preći u sneg, dok će kiša na severu Srbije prestati.

Talas veće količine padavina sa severa Srbije, posle podne i uveče premestiće se ka južnim, centalnim i istočnim predelima.

U većem delu Srbije danas se očekuje od 10 do 20 milimetara padavina po kvadratnom metru.

U sredu na severu Srbije suvo, u Vojvodini i vedro, ali i vrlo hladno, dok se u ostalim predelima Srbije ujutro i pre podne očekuje oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, posle podne prestanak padavina.

Duvaće severozapadni vetar.

Maksimalna temperatura od 2°C na severu do 8°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 4°C.

Prema vremenskoj prognozi, u četvrtak osetno toplije, uz temperature od 10 do 15°C, u Beogradu do 14°C, samo će na severu Vojvodine biti hladnije, uz pojavu kiše i temperaturu do 8°C, a u Negotinskoj Krajini do 6°C.

U petak vreme nalik prolećnom, uz jak jugoistočni vetar. Temperatura do 22°C, u Beogradu do 20°C.

Za vikend veoma jako zahlađenje, a kiša će i u nižim predelima preći u sneg.

U nedelju se očekuje ledeni dan, temperature u pojedinim predelima ni tokom dana neće preći 0°C.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

07:00

SPREMITE SE ZA POPLAVE: Ristić o drastičnoj promeni koja sledi: Ozbiljan visinski ciklon zahvatiće OVE REGIJE pa STIŽE KOD NAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track