POLJOPRIVREDNICIMA DO 400 LITARA EVRO DIZELA! Vlada Srbije donela odluku da litar plaćaju po maksimalnoj ceni od 179 dinara!
Foto: Kurir/T.I

NOVE MERE

POLJOPRIVREDNICIMA DO 400 LITARA EVRO DIZELA! Vlada Srbije donela odluku da litar plaćaju po maksimalnoj ceni od 179 dinara!

Društvo -

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kako bi se smanjili visoki troškovi sa kojima se suočavaju poljoprivredni proizvođači i obezbedilo sprovođenje svih potrebnih agrotehničkih operacija.

Uredbom je poljoprivrednim proizvođačima omogućena kupovina Evro dizela na stanicama Naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad po maksimalnoj ceni od 179 dinara, a uz upotrebu kartica izdatih registrovanim gazdinstvima, u maksimalnoj količini do 400 litara.

traktor, zemljoradnja, poljoprivreda
foto: Stock

Imajući u vidu težak položaj poljoprivrednih proizvođača i visoke cene repromaterijala na tržištu, Vlada Srbije je, na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, povećala maksimalnu količinu goriva koju poljoprivrednici mogu da kupe po nižoj ceni.

Na današnjoj sednici donte su odluke da se Jablanica u selu Pleš u opštini Aleksandrovac i Gradina u Rdiljevu u Trešnjevici na teritoriji opština Ivanjica i Arilje utvrde za aheološka nalazišta. Ova nalazišta od izuzetnog su značaja za istraživanje, proučavanje i valorizaciju antičkog nasleđa na teritoriji Republike Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track