TRI BRONZANE MEDALJE SA BALKANSKE OLIMPIJADE: Veliki uspeh mladih srpskih informatičara
Foto: privatna arhiva

TRI BRONZANE MEDALJE SA BALKANSKE OLIMPIJADE: Veliki uspeh mladih srpskih informatičara

Društvo -

Tri bronzane medalje iz informatike osvojili su reprezentativci Srbije na Juniorskoj balkanskoj olimpijadi, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Šesnaesta po redu Juniorska balkanska olimpijada iz informatike (Junior Balkan Olympiad in Informatics – JBOI), održana je onlajn, domaćin je bila Severna Makedonija, a takmičenje je organizovano u Računarskoj gimnaziji u Beogradu.

informatičari
foto: privatna arhiva

U konkurenciji 65 takmičara iz 13 zemalja četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je tri bronzane medalje i to: Petar Banović, učenik Matematičke gimnazije iz Beograda, Pavle Damjanović, učenik Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca, i Irina Stanišić, učenica Osnovne škole "Sveti Sava" iz Kragujevca.

Član reprezentacije Srbije bio je i Andrija Nikolić, učenik Tehničke škole iz Čačka.

informatičari
foto: privatna arhiva

Ekipa Srbije sastavljena od najboljih informatičara iz osnovnih škola, odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije. Vođe ekipe bili su Ognjen Nešković sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milica Nastić iz Osnovne škole "Andra Savčić" u Valjevu.

Kurir.rs/Ž. M.

Bonus video:

01:35

JOVAN JE MLADA NADA SRPSKOG MAČEVALIŠTA: Svaki dan naporno vežba po 4 sata, uči psihologiju i nada se OLIMPIJSKOJ MEDALJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track