GORAN VESIĆ: Objavljen konkurs za studente Građevinskog fakulteta o stručnoj praksi u Kini
Foto: MGSI

SAOPŠTENJE

GORAN VESIĆ: Objavljen konkurs za studente Građevinskog fakulteta o stručnoj praksi u Kini

Društvo -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je zajedno sa Studentskom konferencijom univerziteta u Srbiji raspisalo konkurs za deset studenata završne godine i master studija Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa ciljem edukacije u periodu od 9. do 14. decembra 2023. godine u Narodnoj Republici Kini u provinciji Šangdong.

- Studenti koji budu boravili na stručnoj praksi u Kini, imaće priliku da se upoznaju sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata i da steknu prosperitet praktičnog znanja u oblasti gradjevinarstva i infrastrukture - izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i pozvao sve studente, koji ispunjavaju uslove, da se jave na ovaj konkurs.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Vesić je naglasio da je zadatak studenata da ponesu pasoš, znanje i osmeh, a da će sve ostalo biti plaćeno.

- Verujem da će deset studenata koji se budu vratili sa prakse u Kini preko kompanije ‘Šandong’, gde će videti njihove infrastrukturne projekte koje rade u toj državi, doći sa više znanja koje će moći da upotrebe dalje u svojoj profesionalnoj karijeri - rekao je Vesić.

Ministar je istakao da se slični projekti pripremaju i sa drugim kompanijama koje posluju u Srbiji, pre svega sa kineskim, ali i sa zapadnim kompanijama koje rade u Srbiji.

- Ono na čemu insistiram kao ministar, to je da svi koji rade u Srbiji obezbede stručnu praksu ne samo za naše studente, već i za asistente i profesore i na taj način im obezbede da mogu da vide kako izgledaju drugi veliki infrastrukturni projekti u zemljama u kojima rade - rekao je Vesić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track