Najnovije vesti

NOVO UPOZORENJE RHMZ! Drastičan pad temperature, sneg će okovati ove delove Srbije, evo šta se očekuje u Beogradu
Foto: Shutterstock

NOVO UPOZORENJE RHMZ! Drastičan pad temperature, sneg će okovati ove delove Srbije, evo šta se očekuje u Beogradu

Društvo -

Posle rekordnih +22 stepena prvog i drugog decembarskog dana, večeras će se prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom sa područja Beograda i Banata premeštati ka istočnoj i centralnoj Srbiji, a tokom noći zahvatiće i južne predele naše zemlje, dok će temperatura biti u padu, saopšitili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

- Prolazno naoblačenje ponegde sa slabom kišom sa područja Beograda i Banata premeštaće se ka istočnoj i centralnoj Srbiji, a tokom noći zahvatiće i južne predele naše zemlje. Temperatura će biti u padu a vetar u skretanju na severozapadni - navodi se u RHMZ najavi.

U noći između subote i nedelje kiša, pa sneg

Kako su meteorolozi objasnili, tokom noći između subote i nedelje sa padom temperature kiša će preći u slab sneg ponegde u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije, a slab sneg je sutra ujutru moguć ponegde i u nižim predelima zapadne i cetralne Srbije.

Sutra osetno hladnije

U nedelju (03.12.) osetno hladnije sa maksimalnom temperaturom od 3 na severu do 9 °S na jugu zemlje.Podsetimo, Republički hidrometeorološki zavod najavio je da posle rekordnih +22 stepena prvog i drugog decembarskog dana, u Srbiji možemo očekivati jako zahlađenje već uveče 2. decembra.

Radi se o prilivu osetno hladnijeg vazduha koji se trenutno nalazi u severnoj i srednjoj temperaturi, kaže Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, rane najave i upozorenja u RHMZ.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track