AKO VAM STIGNE OVA PORUKA NIKAKO NEMOJTE DA OTVARATE: Pojavila se nova prevara! Jedan klik je dovoljan da vam uzmu podatke
Foto: Shutterstock, Profimedia

oprez!

AKO VAM STIGNE OVA PORUKA NIKAKO NEMOJTE DA OTVARATE: Pojavila se nova prevara! Jedan klik je dovoljan da vam uzmu podatke

Društvo -

Na telefone građana Srbije počele su masovno da stižu poruke u kojima se, obaveštavaju građani da im je navodno stigao paket, ali da im nedostaju važni podaci kako bi mogao da bude dostavljen na odgovarajuću adresu.

Na Instagram stranici Serbialive_beograd pojavila se objava sa upozorenjem na novu prevaru.

- (JP Pošta Srbije) Vaš paket je stigao na skladište i ne može biti dostavljen zbog nepotpune informacije o adresi. Molim vas potvrdite vašu adresu na sledećem linku. (Kopirajte link i otvorite ga u Safari predgledaču da biste dobili najnoviji status logistike) - navodi se u SMS poruci koja stiže građanima, dok je građanin koji je dobio ovu poruku napisao:

prevara
foto: Instagram Printscreen/Serbialive_Beograd

- Prevara! Pokušaj hakovanja i skidanja podataka da znaju ljudi.

Podsetimo, na sajtu JP "Pošta Srbije" navodi se upozorenje i za ranije slične ovakve prevare u kojima se i od korisnika tražilo da plate određene troškove.

- Upozoravamo: Pošta Srbije od korisnika nikada ne zahteva ovakav način plaćanja za isporuku bilo koje vrste pošiljaka. Potrebno je da obavezno obratite pažnju na link na veb stranici na kojoj se od vas zahteva davanje nekih ličnih podataka. Napadači se uglavnom trude da link bude što sličniji originalnom linku, pa tako na primer umesto posta.rs oni mogu napisati posta-rs.com, rsposta.com, possta.rs ili bilo koju drugu kombinaciju koja na prvi pogled liči na pravi domen Pošte Srbije - navodi se na sajtu Pošte Srbije.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

02:06

NOPS-u PRIJAVLJENO 400 POKUŠAJA PREVARE U ONLAJN TRGOVINI OD POČETKA GODINE: Čuvajte se mačke u džaku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track