Najnovije vesti

"ČUJEM JEDNO PLAČE, DRUGO OSTALO U STOMAKU" Prava drama odigrala se u Stevanovom automobilu: Na kraju je morao da ZOVE I POLICIJU
Foto: Printscreen/YouTube

"ČUJEM JEDNO PLAČE, DRUGO OSTALO U STOMAKU" Prava drama odigrala se u Stevanovom automobilu: Na kraju je morao da ZOVE I POLICIJU

Društvo -

Stevan Silađev iz Odžaka spasio je život svojoj komšinici i njenim bebama, trudnici iz Odžaka koja je nosila blizance, a kojoj je pukao vodenjak i krenuo prevremeni porođaj u sedmom mesecu trudnoće. U automobilu Silađeva odvijala se filmska priča na putu Odžaci - novosadska Betanija, a on je za RTV opisao kako se sve to događalo u noći 2. na 3. decembar.

- Moja komšinica Marina S. prevremeno je rodila bebu, svoje treće dete na zadnjem sedištu mog automobila i to na krivini kod mesta Rumenka, ujutru oko dva sata 3.decembra - kaže on i dodaje:

auto, beba, rođenje
foto: Printscreen/YouTube

- Sama je svoje dete dočekala na rukama, neverovatan prizor! Na krivini sam začuo plač bebe i bili smo svi uplakani i srećni što se čuje da je beba živahna. Međutim, kako je moja komšinica nosila blizance, drugo bebče je ostalo u stomaku… tu sam bio van sebe, ali pribran da nas bezbedno dovezem do bolnice, jer je porođaj bio prevremen. Njena majka, baka, sedela je na mestu suvozača i ona je asistirala pri porođaju koliko je mogla tako okrenuta nazad prema svojoj ćerki… svi smo strepeli od neizvesnosti da li će sve na kraju biti dobro.

Stevan dalje priča:

- Pošto sam vozio automobil preko svih ograničenja, u međuvremenu sam dobio policiju na telefon koja je brzo reagovala i novosadska patrola me je presrela na ulasku u Novi Sad iz pravca Rumenke i vozila ispred nas kako bi nam raskrčila put. Doktori su nas čekali u dvorištu porodilišta Betanija, u kolima su presekli pupčanu vrpcu i Marinu odvezli hitno u operacionu salu, gde je carskim rezom rodila dečaka Vasilija, njeno četvrto dete. Bebu koju je rodila u automobilu nazvala je Viktor, kao simbol borbe i pobede - ispričao je Silađi za RTV.

Majka i bebe blizanci Viktor i Vasilije se nalaze u novosadskom porodilištu, pod nadzorom lekara, budući da su rođene prevremeno i zahtevaju određen medicinski tretman.

Kurir.rs/RTV

Bonus video:

00:32

OPASNOSTI KOJE VREBAJU TRUDNICE: Dr Milošević o vanbolničkom porođaju, i POMOĆI u takvom HITNOM slučaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track