"SRBIJA JE HRVATSKOJ DONELA SLOBODU!" Kojčić tvrdi: OVAJ dokument stigao nam je u pravi čas KADA POČINJU DA FOTOŠOPIRAJU ISTORIJU!
Foto: Kurir TV

kurir tv

"SRBIJA JE HRVATSKOJ DONELA SLOBODU!" Kojčić tvrdi: OVAJ dokument stigao nam je u pravi čas KADA POČINJU DA FOTOŠOPIRAJU ISTORIJU!

Društvo -

Vlada Srbije kupila je nedavno na aukciji direktivu Adolfra Hitlera za napad na Kraljevinu Jugoslaviju. Dokument bi uskoro trebalo da stigne u Srbiju, a trenutno se nalazi u Americi.

Prema rečima Dejana Ristića, direktora Muzeja žrtava genocida, ovo je jedan od najznačajnijih istorijskih dokumenata.

Posledice ove zlokobne direktive, sa svojeručnim Hitkerovim potpisom, su i bombardovanje Beograda 6. aprila 1941. godine i drugih gradova po Srbiji, ratni zločini Vermahta po Srbiji, kao i genocid u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Kakvu težinu ova direktiva ima u istorijskom i nacionalnom smislu i šta sve sadrži ovaj dokument, govorio je politički filozof Dragoljub Kojčić u jutarnjem programu "Redakcija".

Hitlerova direktiva kao ključni dokument

Kojčić ističe da je jedna od najznačajnijih Hitlerovih direktiva, izdata 27. marta, kada je i sam rođen, ključna za razumevanje početka Drugog svetskog rata. Ova direktiva je bila prvi korak u rasparčavanju tadašnje Jugoslavije, što je bio deo politike koja je konstantno bila antisrpska.

- Ali ovaj dokument je zaista višeslojno značajan da objasni uglavnom, upravo taj period. U toj direktivi zapravo ili tom direktivom i generalno raspoloženjem tog 27. marta, Hitler zapravo počeo prvo rasparčavanje tadašnje Jugoslavije koje je dolazilo iz Berlina - rekao je.

Srpski identitet i kolektivni napor

07:16

SRBIJA JE HRVATSKOJ DONELA SLOBODU! Kojčić: Hitlerova direktiva stigla je u pravi čas KADA POČINJU DA FOTOŠOPIRAJU ISTORIJU!

Napominje se da je važno ne zanemariti istoriju 20. veka, posebno period oko Drugog svetskog rata i vladavine komunizma. Kojčić naglašava da je povratak srpskom nacionalnom blagu ključan za obnovu identiteta i pokazivanje ko smo i šta smo.

- Mi smo mentalitetno specifični narod - pravde i verujemo u nju i u Gospoda Isusa Hrista. Mi smo često plaćali cenu toga, ali zato smo narod budućnosti! Mi moramo da učinimo i taj kolektivni napor da bismo pokazali ko smo, šta smo, to je deo našeg identiteta, da ne dozvolimo da nam se ponovo stavi neka površnost. I da povratimo to srpsko nacionalno blago. Kada smo 90-ih godina pokrenuli časopis "Država" želeći da najviši pojam za život jednog naroda, - istakao je.

Kroz razne primere, Kojčić ističe kako su srpski patrioti dolazili iz različitih etničkih grupa, ističući njihovu posvećenost srpskom narodu i identitetu.

Osvrćući se na tezu u dokumentu u kojoj Hitler ističe sledeće, Kojčić je objasnio ova Hitlerova predviđanja:

"Unutrašnje političke tenzije u Jugoslaviji pooštriće se davanjem političkih obećanja Hrvatima".

- Mi smo Hrvatima darovali slobodu, a kako su nam oni to vratili pre 30 godina i u Jasenovcu, šta smo mi njima uradili da bi poklali onoliki narod? To je veoma važno, jer pokazuje kontinuitet u ideji o nezavisnosti Hrvatske. U političkom smislu, pred kraj 19. veka, kroz borbu protiv srpske vojske, i ovaj dokument je stigao tačno u momentu kada je Republika Hrvatska počela da FOTOŠOPIRA ISTORIJU - upozorio je Kojčić.

Kurir.rs T.M.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:45

HRVATSKA I PRIŠTINA PRIMENJUJU ISTE MEHANIZME PROTIV SRBA! Profesor bezbednosti: Hapse ljude zbog objava na Fejsbuku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja