VIDANOV PETI HUMANITARNI TURNIR U APATINU: Sa nepunih 17 godina već je sportista, humanista, novinar, jutjuber...
Foto: Printscreen

uspešan

VIDANOV PETI HUMANITARNI TURNIR U APATINU: Sa nepunih 17 godina već je sportista, humanista, novinar, jutjuber...

Društvo -

Vidan Jerotijevic iz Apatina ima nepunih 17.godina, a u subotu 16.decembra organizuje svoj već peti po redu humanitarni turnir. Ovaj mladi momak je već sa 14 godina u leto 2021. uz pomoć roditelja organizovao svoj prvi ovakav turnir u malom fudbalu.Turnir je bio uspešan i Vidan je odlučio da nastavi u svojoj nameri da pomaže svojim sugradjanima kojima je pomoć preko potrebna.

Tako je stigao i do svog petog po redu koji će se održati 16.decembra u Hali "Rade Ratko Vejin" u Apatinu. Trenutno su prijavljene 24 ekipe, a rok za prijavu je 13.decembar.

Vidan je inače odličan učenik Srednje Tehničke škole u Somboru, smer tehničar drumskog saobraćaja i ove godine je i jedan od stipendista Ministarstva prosvete. Takođe, Vidan je postao i stipendista - ambasador sportskih igara mladih Srbije. On je nagrađen i stipendijom Dunav osiguranja u iznosu od 1.000 evra. Za Vidana ovo priznanje je nešto najveće do sada.

- Velika mi je čast i privilegija postati ambasador @igremladih_srb i dobiti stipendiju od kompanije Dunav osiguranje. Veliko im hvala na nagradi koja mi mnogo znači i daje dodatnu motivaciju da se nastavim baviti sportom i svim ostalim stvarima za koje smatram da su vredne. Pored rezultata koji većina ljudi gleda, mislim da je, ipak, važnije biti čovek, odnosno pokazati fer-plej duh i imati zdravo rivalstvo sa svojim protivnicima.Tako i glasi ovogodišnja poruka sportske igre mladih, "Pruži ruku, ne podmeći nogu!" Takođe, posebno mi je drago što je ovo bila prva godina Sportskih igara mladih u Apatinu i da smo uspeli doći prvog mesta na državnom nivou, ali pored toga, ono što je najvažnije, upoznali smo mnogo prijatelja, kako iz naše zemlje, tako i iz Hrvatske i BiH - ponosan je Jerotijević.

humanitarni turnir
foto: Kurir

Da podsetimo , Vidan je ove godine sa svojim drugarima iz ekipe "Mandarine" iz Apatina osvojio treće mesto u futsalu u Splitu i njegova rečenica će sigurno ostati zapamćena, naime, na pitanje novinarke iz Hrvatske o utiscima i drugarstvu na turniru, Vidan je rekao :

- Jedno neverovatno iskustvo koje ću sigurno pamtiti do kraja života i kako kažu, treba kuću graditi na svakom mestu!

Ovaj momak inače ima svoj youtube kanal pod nazivom Vidan_7 koji je počeo sa radom u vreme korone. On je tada na najbolji mogući način iskoristio vreme i na svom kanalu radi intervuje sa raznim sportistima kao što su Milica Dabović, Miloš Ninković, Predrag Vejin u mnogi drugi. Ovaj momak je i deo redakcije Radio Apatina gde piše tekstove u okviru svog kutka - "U svetu sporta sa Vidanom".

Sportista, humanista, novinar, jutjuber.., a ima samo nepunih 17 godina...

kurir.rs

Bonus video:

02:39

HUMANOST NA DELU! Đaci sportske gimnazije napravli humanitarnu predstavu za svog druga Ogija koji boluje od leukemije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track