VAŽNA VEST ZA JUG SRBIJE: Magnetna rezonanca počela danas da radi u bolnici u Leskovcu! Pacijenti više ne moraju da idu u Niš!
Foto: RFZO

direktorka rfzo

VAŽNA VEST ZA JUG SRBIJE: Magnetna rezonanca počela danas da radi u bolnici u Leskovcu! Pacijenti više ne moraju da idu u Niš!

Društvo -

Magnetna rezonanca, prva u Jablaničkom okrugu, počela je danas da radi u bolnici u Leskovcu, a početku rada prisustvovali su direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, saopštio je RFZO.

Kako je istakla direktorka RFZO, magnetna rezonanca u Leskovcu značajna je za ceo jug Srbije s obzirom na to da će se njome rasteretiti liste čekanja u Kliničkom centru u Nišu, jer pacijenti iz Leskovca više neće morati da odlaze u Niš, kao i da će se ovde pregledati i pacijenti iz Vranja dok bolnica u Vranju ne dobije ovakav aparat u prvoj polovini sledeće godine.

Leskovac
foto: RFZO

„Ovo je najsavremeniji model magneta, namenjen je za pregled svih organa, uključujući i dojku, što je značajno zbog najsavremenijeg mamografa koji je bolnica dobila i koji već radi. Ovim će od januara nivo dijagnostičkih pregleda dojke u Leskovcu biti kao na onkološkim institutima. Takođe, prednost ovog magneta jeste i to što za isto vreme može da se pregleda više pacijenata nego na nekim drugim vrstama magneta“, rekla je Radojević Škodrić i najavila da će se od januara pregledi na magnetnoj rezonanci obavljati u dve smene da se ne bi formirale liste čekanja i da bi pacijenti što pre obavili pregled.

Leskovac
foto: RFZO

Osim magneta i mamografa koje je bolnica već dobila, do kraja godine stiže i angio sala, koju je obećao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tako da zajedno sa svim ovim aparatima, bolnica u Leskovcu ima mogućnost sprovođenja najsavremenijih dijagnostičkih i terapijskih procedura“, istakla je direktorka RFZO.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track