OVAJ SPORT POKREĆE SVAKI MIŠIĆ U TELU I RAZVIJA SAMOPOUZDANJE! Koda nas nije mnogo popularan, a nema bolje i zabavnije rekreacije
Foto: Profimedia

kurir tv

OVAJ SPORT POKREĆE SVAKI MIŠIĆ U TELU I RAZVIJA SAMOPOUZDANJE! Koda nas nije mnogo popularan, a nema bolje i zabavnije rekreacije

Društvo -

Kao sport možda nije toliko popularan kod nas, ali mlada Novosađanka Ivana Gojković je još od malih nogu osetila da su klizaljke i led nešto što je ispunjava. A ovim se sportom bavi već punih devet godina, kao takmičarka u kategoriji interpretacije baleta.

klizanje
foto: Kurir televizija

- Pa, klizanje je jedan jako lep dio sporta, čak i ako se ne bavite njime takmičarski, možete se prepustiti i uživati. Jednostavno je lepo klizati. Ja kada sam počela se baviti klizanjem, bila sam veoma mala i jednog dana sam imala tu želju da krenem da klizam. I to je nekako bio moj početak.

Od raznih pirueta i skokova koje klizači izvode, zaista zastaje dah. A koliko ih je teško savladati zna i Ivana, koja u svakom momentu, ne samo na takmičenju, već i na treninzima, daje sve od sebe.

02:13

OVAJ POKREĆE SVAKI MIŠIĆ U TELU I RAZVIJA SAMOPOUZDANJE! Koda nas nije mnogo popularan, a nema bolje i zabavnije rekreacije!

- Trenutno najteži element koji mi je bio problem da savladam je aksel. Skočila sam ga nekoliko puta u životu, ali ga još uvijek nisam potpuno savladala zbog toga koliko je meni težak. A, moj omiljen element bi definitivno bio flip ili rittberger. To su skokovi. Volela bih, nebitno mi je koje mesto osvojim ili tako nešto. Meni je bitno samo da dam sve od sebe. I da sam zadovoljna time što sam uradila bez obzira na rezultate koje su na redu na takmičenju.

Novosađani su imali priliku da zajedno sa Ivanom i njenim drugaricama i trenerima iz klizačkog kluba Vojvodine, obeleže Svetski dan klizanja.

klizanje
foto: Kurir televizija

- Cilj cele ove manifestacije jeste da se popularizuje klizanje. Da se uključi što veći broj dece, omladine, porodica, starih u ovu jednu divnu i kvalitetnu aktivnost. Klizanje je izuzetno zdrav sport. Sport koji pokreće svaki mišić u telu. Koji razvija dobru termoregulaciju. Razvija kod dece samopouzdanje, samokontrolu. I ono što je najvažnije, decu odvoji od mobilnih telefona, televizora i ostalih loših stvari. Tako da smo zaista ponosni. Danas smo imali preko 300 mališana iz škola, iz školice klizanja, iz našeg kluba. I svi smo zajedno obeležili ovaj dan. I zapravo Novi Sad je pokazao koliko građani ovog grada vole ovaj sport i zaista smo aktivni u njemu - rekla je Svetlana Trešnjić iz Klizačkog Kluba Vojvodina.

Kurir.rs/M.V.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:45

Peking: Nacionalni stadion za brzo klizanje otvoren za javnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track