DECA VIŠE NEĆE NAPUŠTATI ŠKOLE U SLUČAJU DOJAVE O BOMBI! Ovako će se postupati po novom protokolu: MUP pronašao lokacije i adrese!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo, Shutterstock

kurir tv

DECA VIŠE NEĆE NAPUŠTATI ŠKOLE U SLUČAJU DOJAVE O BOMBI! Ovako će se postupati po novom protokolu: MUP pronašao lokacije i adrese!

Društvo -

Nakon što su juče stigle dojave o bombama u osnovne škole širom Beograda, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete predložiće novi Protokol o postupanju u slučajevima dojava o bombama u školama i vrtićima.

Protokol bi tokom današnjeg dana trebalo da bude i definitivno usaglašen po različitim stavkama.

Više informacija u jutarnjem programu "Redakcija" izneo je novinar Kurira Nikola Vujović.

01:28

DECA VIŠE NEĆE NAPUŠTATI ŠKOLE U SLUČAJU DOJAVE BOMBE Ovako će se postupati po novom Protokolu: MUP pronašao lokacije i adrese!

- Protokol će biti usaglašen i jasno defiinisan u toku dana. Jedna od promena koju će doneti jeste da će objekti škola biti pregledani svakodnevno, tačnije nadležne policijske uprave pregledavaće objekte nakon nastave, ali i pre nastave u jutarnjim časovima. Još jedna promena odnosi se na predškolske ustanove gde će roditelji svoju decu dovoditi do ulaznih vrata. Ukoliko dojava stigne na adresu MUP-a, deca neće napuštati učionice i objekte dok se vrši kontradiverzioni pregled, u slučaju ako je napolju hladno, kišovito, snežno...

Vujović se osvrnuo na istrage MUP-a oko inicijatora ovakvih dojava:

- Inače, MUP vrši temeljnu istragu o tome, čak su i pronađene neke lokacije i adrese sa kojih su slate lažne dojave elektronskim putem. Takođe, i komunalna milicija će biti uključena usled nedostatka ljudstva kako bi se kontradiverzioni pregled mogao izvršiti.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

00:38

Dojava o bombi u Pendiku u Novom Pazaru

Bonus video:

01:21

IZAZIVANJE PANIKE I USAĐIVANJE PARANOJE! Obradović o ciljevima lažnih dojava o bombama: Ima ih više, ali jedan je GLAVNI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track