MISIJA OEBS-A U SRBIJI: Dejan Stojanović dobio nagradu "Ličnost godine"
Foto: OEBS

MISIJA OEBS-A U SRBIJI: Dejan Stojanović dobio nagradu "Ličnost godine"

Društvo -

Misija OEBS-a u Srbiji urućila je nagradu "Ličnost godine" za 2023. godinu, pravniku Dejanu Stojanoviću iz Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Načelnik Odeljenja za normativne poslove, projektno sufinansiranje i evidentiranje predstavnika inostranih medija i dopisništava inostranih medija, Dejan Stojanović dobio je priznanje za posvećenost vođenju transparentnog, inkluzivnog procesa zasnovanog na saradnji u izradi dokumenata medijske politike i zakonodavstva, doprinoseći stvaranju povoljnog okruženja za slobodu medija. Pružio je veliku podršku sprovodenju Medijske strategije za period 2020-2025. godine.

Tokom svog angažmana, Dejan Stojanović se potrudio da se stavovi svih zainteresovanih strana, uključujući medije i udruženja novinara, odražavaju u medijskim zakonima i politikama. U svakom procesu reformi, on je doprineo izgradnji poverenja zasnovanog na dijalogu medu ucesnicima. Pored Dejana Stojanovića, ova nagrada urucena je i redovnoj profesorki na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu dr Mirjani Drenovak-Ivanović.

Ovom nagradom, Misija OEBS-a u Srbiji odaje priznanje građanima Republike Srbije koji su tokom godine dali znacajan doprinos promovisanju vrednosti za koje se zalaže Misija - posvećenost promovisanju i zaštiti slobode medija, bezbednosti novinarki i novinara, poštovanju vladavine prava i ljudskih prava, kao i dobrom upravljanju, zaštiti životne sredine, rodnoj ravnopravnosti, pravima mladih i održivom razvoju.

Kurir.rs/K.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track