"URADI NEŠTO DRASTIČNO DA SMEĆE POSTANE FANTASTIČNO" Mnoge škole u Srbiji učesnice NEOBIČNE akcije, OVO JE BIO NJIHOV ZADATAK
Foto: kurir

kurir tv

"URADI NEŠTO DRASTIČNO DA SMEĆE POSTANE FANTASTIČNO" Mnoge škole u Srbiji učesnice NEOBIČNE akcije, OVO JE BIO NJIHOV ZADATAK

Društvo -

U bioskopu Cinpelexx u TC Ušće, Francusko-srpska privredna komora CCIFS organizovala je dodelu nagrada i završni događaj velike društveno-odgovorne akcije „Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično“.

Wireless Media Grupa, medijski partner, je imao više od stotinu radova četvrtih razreda osnovnih škola u Srbiji koji su učestvovali u akciji "Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično". Njihov zadatak je bio da naprave konstrukcije od otpada na temu olimpijskih igara.

- Za nas lično, kao odrasle u školi pre svega, ideja o razvoju ekološke svesti je veoma prisutna, pogotovo u vremenu u kojem živimo. U svakoj prilici to prenosimo i na naše učenike, a ovo je bila izvrsna prilika gde su oni mogli da se igraju, da budu kreativni, a da pritom uče na koji način ukloniti smeće, sačuvati prirodu, sarađivati, iskazivati se i preneti tu ideju na članove porodice i okruženje, što nam je bio cilj - rekla je Svetlana Gavrilović, učiteljica u školi “Laza K. Lazarević”, Šabac.

02:16

URADI NEŠTO DRASTIČNO DA SMEĆE POSTANE FANTASTIČNO Mnoge škole u Srbiji učestvovale u akciji OVO JE BIO NJIHOV ZADATAK

Odabrano je 12 škola čiji su radovi najbolje ocenjeni i kojima su na jučerašnjem događaju uručene nagrade koje su dodelila preduzeća članice Francusko-Srpske privredne komore.

- Francusko-Srpska privredna komora je osnovana 2009. godine i prva je poslovna Francusko-Srpska mreža u regionu zapadnog Balkana. Brojimo oko 150 članova, kako francuskih, tako i srpskih preduzeća, a naša misija je praktično da prenesemo znanja i iskustva francuskih preduzeća na domaće srpsko tržište. Između ostalog, pre nekih dve godine, usvojena je zelena agenda EU i tada smo pokrenuli inicijativu da približimo srpskim preduzećima celovitu zelenu agendu - istakao je Dragan Stokić, predsednik Francusko-srpske privredne komore

Zahvaljujući kompanijama članicama komore, najbolji radovi su osvojili vredne novčane i druge sjajne nagrade, a deca na kojima svet ostaje su sigurno naučila važne lekcije o zaštiti životne sredine. Akcija neće stati u nameri da kod mladih širi ekološku svest, jer su je organizatori najavili i za narednu godinu, uraditi nešto drastično da smeće postane fantastično.

Kurir.rs/Nemanja Živković

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:19

STRUKA: Štete su JEZIVE! Plivaju FEKALIJE, OTPAD I MRTVE ŽIVOTINJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track