PKS: Nema razloga da hleb sava poskupi
Foto: Zorana Jevtić

PKS: Nema razloga da hleb sava poskupi

Društvo -
Tržište Srbije je normalno snabdeveno pšenicom i brašnom, i nema razloga za poskupljenje hleba, kaže Vojislav Stanković

BEOGRAD - Cena hleba "sava" treba da ostane 44 dinara i nema razloga za poskupljenje, izjavio je savetnik u Privrednoj komori Srbije (PKS) Vojislav Stanković.

On je u PKS kazao da tržište Srbije normalno snabdeveno pšenicom i brašnom, i nema razloga za poskupljenje hleba. Po rečima Stankovića, trebalo bi produžiti trajanje važenja Uredbe kojom je cena hleba "Sava" od belog brašna tip 500 ograničena na 44 dinara. Uredba ističe 30. septembra.

U Ministarstvu trgovine kazali su da se još ne zna da li će biti produženo trajanje te uredbe, a na pitanje kada će se znati, rečeno: "Do isteka roka važenja uredbe".

Unija pekara tražila je letos da vekna hleba "Sava" od 500 grama poskupi za deset dinara, na 54 dinara, ali je ministar spoljne i unutrasnje trgovine Rasim Ljajić to odbio. Važenje Uredbe o ograničenju cene hleba više puta je produženo. Vlada Srbije donela je tu uredbu septembra 2011. godine, ograničivši od 1. oktobra cenu vekne hleba "Sava" na 44 dinara. Prethodno je cena hleba bila ograničena na 54,22 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja