PREKO 80 DOJAVA O POSTAVLJENOJ EKSPLOZIVNOJ NAPRAVI U ŠKOLSKIM OBJEKTIMA U SRBIJI: Sumnja se da je reč o PSIHOLOŠKOM RATU
Foto: Kurir/T.S.

kurir tv

PREKO 80 DOJAVA O POSTAVLJENOJ EKSPLOZIVNOJ NAPRAVI U ŠKOLSKIM OBJEKTIMA U SRBIJI: Sumnja se da je reč o PSIHOLOŠKOM RATU

Društvo -

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je sprovođenje međunarodne akcije hapšenja osoba povezanih sa dojavama o bombama u obrazovnim institucijama širom Srbije.

Sa više informacija javlja se reporter Kurira Nikola Vujović, koji je objasnio gledaocima Kurira na koji način će biti sprovedena ova akcija.

Nikola Vujović
foto: Kurir tv

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u konstantnoj saradnji, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou, sa relevantnim institucijama. Cilj ove saradnje je otkriti IP adrese sa kojih pošiljaoci šalju lažne dojave, koje najčešće stižu na adrese obrazovnih institucija.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je angažovalo sve ljudske i materijalne resurse u saradnji sa nadležnim tužilaštvom kako bi identifikovalo vlasnike ovih IP adresa, sa kojih su stigle dojave o postavljenim elektronskim napravama - uputio je Vujović.

Prema njihovoj najavi, očekuje se hapšenje više osoba do kraja dana, kako na teritoriji Srbije, tako i izvan zemlje, koje se sumnjiče da su povezane sa slanjem lažnih dojava.

- Od početka školske godine, zabeleženo je više od 80 dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u raznim školskim objektima. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su morali da provere svaku od tih dojava, a nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je da su sve bile lažne - istakao je.

01:58

PREKO 80 DOJAVA O POSTAVLJENOJ EKSPLOZIVNOJ NAPRAVI U RAZNIM ŠKOLSKIM OBJEKTIMA: Stručnjaci sumnjaju da je reč o PSIHOLOŠKOM RATU

Prema navodima, uputio je Vujović, ovo može biti deo psihološkog rata s namerom da se destabilizuje zemlja i unese nemir među građane.

MUP ističe da je bezbednost dece prioritet, što potvrđuje i angažovanje dve i po hiljade policajaca ispred škola širom Srbije od početka školske godine.

Očekuje se hapšenje više osoba do kraja dana, kako na teritoriji naše zemlje, tako i van Srbije, koje se sumnjiče da su vlasnici IP adresa sa kojih su stigle lažne dojave, praveći velike probleme od početka školske godine - rekao je Vujović za Kurir TV.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:19

Hapšenje S. D. (1990) zbog postojanja osnova sumnje naneo povrede opasne po život dvadesetpetogodišnjem mladiću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track