ŠKOLE DOBILE PREPORUKU DA NE ORGANIZUJU NOVOGODIŠNJE PROSLAVE "Ova godina je bila najtužnija, biće prilika za radost"
Foto: Shutterstock

ŠKOLE DOBILE PREPORUKU DA NE ORGANIZUJU NOVOGODIŠNJE PROSLAVE "Ova godina je bila najtužnija, biće prilika za radost"

Društvo -

Ministarstvo prosvete preporučilo je danas svim obrazovno-vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika.

Kako se navodi u dopisu, preporuka je došla imajući u vidu nevine žrtve velikih tragedija koje su potresle čitavu zemlju, a koje su se dogodile 3. i 4. maja ove godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu.

"Kao što je naša sugestija bila da početak školske godine bude drugačiji, da prvi dani nove školske godine proteknu u razgovoru nastavnika i učenika ne samo o predstojećim školskim obavezama, već i o emocijama i pravim vrednostima, tako smatram da uobičajene novogodišnje proslave u školama treba da ostavimo za neka druga vremena", navodi se u dopisu.

"Ova godina je bila tužna, najtužnija. Šta god da učinimo, roditeljima koji su izgubili decu to ne može da umanji bol. Molim vas za razumevanje, za koje verujem da postoji. Sigurna sam da će biti prilika za radost i uživanje" navodi se u dopisu.

Bonus video:

01:26

OSNOVNA ŠKOLA U SUBOTICI ZABRANILA TELEFONA! Direktor: Podržali nas roditelji! Učenici u procvatu: Više se druže, popravili ocene

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track