MINISTARSTVO PROSVETE PREPORUČILO SVIM OBRAZOVNO-VASPITNIM USTANOVAMA: Neće biti organizacije proslava povodom Nove godine?
Foto: kurir tv

kurir tv

MINISTARSTVO PROSVETE PREPORUČILO SVIM OBRAZOVNO-VASPITNIM USTANOVAMA: Neće biti organizacije proslava povodom Nove godine?

Društvo -

Ministarstvo prosvete preporučilo je svim obrazovno-vaspitnim ustanovama da ne organizuju proslave povodom novogodišnjih praznika.

Ovom temom bavi se Nikola Vujović u razgovoru sa Milicom Milenović, iz Foruma beogradskih gimnazija, koji ju je upitao kako su đaci prihvatili ovu odluku.

Ona je istakla da je odluka usledila nakon tragedija koja se desila na Vračaru u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar kada je maloletni učenik pucao na svoje drugove i člana obezbeđenja i tako usmrtio deset osoba .

- Mislim da nisu previše razmišljali o toj odluci, jer su tako navikli da se ponašaju. Imaju empatiju prema svemu što se dogodilo. Ta tragedija je neopisiva i mislim da je sugestija ministarstva došla kao odgovor na ta osećanja koja naši đaci nose. Ipak, moram priznati da postoje deca koja nemaju empatiju prema drugima, i mi se trudimo da razvijemo tu empatiju kod njih, posebno tokom ovih prazničnih dana, kako bi se povezali sa situacijama u kojima bi mogli razviti svoju empatiju...

02:25

MINISTARSTVO PROSVETE PREPOUČILO SVIM OBRAZOVNO-VASPITNIM USTANOVAMA: Neće biti organizacije proslava povodom Nove godine?

Profesori su spremni da prihvate sugestiju i slažu se sa ministarstvom prosvete da možda ne bi trebalo održati novogodišnju žurku. Kada je reč o đacima, kao što je i Milica rekla, većina je spremna prihvatiti sugestiju. Neki možda nemaju potrebu za tim, ali moramo priznati da se, nakon dve tragedije u maju, verovatno svi drugačije nose sa tim nesrećama.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:40

Proslava 100 godina košarke u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track