SKIJANJE NA KOPAONIKU, ZLATIBORU I STAROJ PLANINI: Uživanje u zimskim čarolijama Srbije
Foto: Turisticka organizacija Zlatibora

SKIJANJE NA KOPAONIKU, ZLATIBORU I STAROJ PLANINI: Uživanje u zimskim čarolijama Srbije

Društvo -

Srbija sa svojim prelepim planinskim vencima nudi nezaboravno i uzbudljivo iskustvo skijanja na nekim od najlepših skijališta u regionu.

Kopaonik, Zlatibor i Stara planina predstavljaju vrhunske destinacije za ljubitelje zimskih sportova, pružajući savršenu kombinaciju izazova na stazi, prelepih pejzaža i autentične gostoljubivosti.

Kopaonik

Kopaonik, najveći planinski masiv u Srbiji, poznat je po svojim beskrajnim stazama, modernim ski-liftovima i čarobnom planinskom ambijentu.

Kopaonik
foto: Andrej Nihil

Kao najpoznatije i najveće skijalište u Srbiji, nudi širok spektar staza za sve kategorije skijaša. Od početnika do iskusnih vozača, svako može pronaći stazu koja odgovara njihovim veštinama. Kopaonik pruža raznolike staze s prelepim pogledom na okolne vrhove. Sa 25 žičara i dve pokretne trake, predstavlja najveći ski-centar ne samo Srbije već i ovog dela Evrope - nudi 39 alpskih staza, 26 ski-puteva i dva poligona za obuku početnika, a ukupna dužina ski-staza je nešto veća od 35 kilometara.

1 / 7 Foto: Shutterstock

Nakon napornog dana ispunjenog skijanjem, posetioci mogu uživati u tradicionalnim specijalitetima u nekom od brojnih restorana ili se opustiti u velnes-centrima i uživati u posebnom zimskom ugođaju.

Zlatibor (Tornik)

Zlatibor, poznat po svojim čarobnim predelima, takođe nudi izvanredno skijanje. Skijalište Tornik privlači posetioce svojim stazama različite težine, a posebno je pogodno za porodično skijanje. Ukupna dužina staza i ski-puteva je 10 kilometara, a od toga tri spadaju u lake, plave staze, dve su srednje teške, crvene, i jedna staza je u kategoriji teških, crnih staza.

Zlatibor
foto: Turisticka organizacija Zlatibora

Pored skijanja, Zlatibor nudi i aktivnosti kao što su sankanje, vožnja kočijama i obilazak tamošnjih jezera. U večernjim satima centar grada postaje živopisan, a posetioci mogu uživati u tradicionalnoj muzici i specijalitetima u lokalnim kafanama.

1 / 11 Foto: Turisticka organizacija Zlatibora

Stara planina

Ova planina nudi netaknute prirodne lepote i staze koje zadovoljavaju sve nivoe veštine, pružajući mirnije iskustvo u odnosu na neka popularnija skijališta. Stara planina predstavlja biser za ljubitelje skijanja u Srbiji. Ovaj region nudi mirniju alternativu u odnosu na neka popularnija skijališta. Staze na Staroj planini prilagođene su svim nivoima veštine, a posetioci mogu doživeti čari skijanja u netaknutim planinskim predelima. Ukupna dužina staza je 13 kilometara, a ima četiri lake staze, tri srednje i dve teške.

1 / 4 Foto: Ivica Vasiljević

Osim skijanja, na Staroj planini imate i mogućnosti za pešačenje, planinarenje i vožnju biciklom tokom zimskih meseci.

Jedinstveni zimski ambijent

Skijanje na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini pruža nezaboravno iskustvo ljubiteljima zimskih sportova. Od staza koje dižu adrenalin do opuštajućih trenutaka u planinskim kafićima, ova skijališta predstavljaju savršenu kombinaciju avanture i relaksacije. Posetioci će sigurno poneti sa sobom ne samo uspomene na sjajno skijanje već i na autentičnu srpsku gostoljubivost i lepote zimskog pejzaža.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track