USRED MELBURNA ZAORILO SE UŽIČKO KOLO! Balkanac zasvirao, a onda mu se pridružila i ona! VIDEO
Foto: Printskrin / You Tube

veselo

USRED MELBURNA ZAORILO SE UŽIČKO KOLO! Balkanac zasvirao, a onda mu se pridružila i ona! VIDEO

Društvo -

Hristijan Spirovski, poreklom iz Makedonije, je mladi pijanista koji je rođen i već godinama živi u Melburnu gde jako često zabavlja ljude svojim virtuoznim nastupima.

U prilog tome govori i video-snimak gde svira na klaviru poznatu numeru Užičko kolo, a društvo mu pravi devojka po imenu Šion, violinistkinja iz Japana.

"Ove godine sam počeo da sviram klavir u centru Melburna skoro svaki dan i imam priliku da vidim ljude iz celog sveta kako mi prilaze da me slušaju", rekao je Hristijan.

Šion i Hristijan su se slučajno upoznali na železničkoj stanici u centru Melburna. Nakon što ju je oduševilo kako Hristijan svira, rešila je da mu se pridruži i isprati ga na violini.

"Sa devojkom sam se upoznao slučajno i nismo imali nikakve probe nego ovo je došlo tako odjednom, spontano. Rekao sam joj da sviramo srpsku muziku i ona je pristala. Ona je došla iz Japana na odmor u Melburnu", dodao je.

Hristijan je u Bitolju završio nižu i srednju muzičku školu, a fakultet u Melburnu. Potiče iz muzičke porodice, a njegov otac je 80-ih godina svirao gitaru zajedno sa harmonikašem Urošem Antićem iz Niša.Hristijanov otac i Uroš Antić su osnovali prvu jugoslovensku grupu u Melburnu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track