NAJVEĆE ULAGANJE U SISTEM ODBRANE: Savremena oprema i naoružanje, znatno veće plate, zbrinjavanje vojnih penzionera (VIDEO)
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i vojska srbije

NAJVEĆE ULAGANJE U SISTEM ODBRANE: Savremena oprema i naoružanje, znatno veće plate, zbrinjavanje vojnih penzionera (VIDEO)

Društvo -

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije na svečanom prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Domu garde na Topčideru zvanicama su kratkim filmom predstavili rezultate rada i dostignuća svojih pripadnika u 2023. godini.

O čvrstom opredeljenju državnog rukovodstva da nastavi jačanje Vojske Srbije jasno svedoči iznos vojnog budžeta od 163,8 milijardi dinara, što je najveće izdvajanje za sistem odbrane u protekloj deceniji.

Time je obezbeđena potpuna i efikasna realizacija misija naše vojske, unapređenje životnog standarda, ulaganje u nabavku savremenog naoružanja, vojne opreme i projekte infrastrukture, istaknuto je kroz naraciju dok je na video-bimu prikazivana opremljenost naših jedinica, ali i važnost brige o svima iz sastava odbrane otadžbine.

11:01

Ministarstvo odbrane promo film

- Državna politika koja brigu o čoveku stavlja u središte pažnje, donela je u januaru 25 odsto veće zarade pripadnicima Vojske Srbije. Početkom realizacije "Projekta 5000", kojim se znatno povećava brojnost i snaga naših specijalnih jedinica, njihova primanja izjednačena su sa finansijski najatraktivnijim profesijama na tržištu rada. Nisu zaboravljeni ni vojni penzioneri, kojima je iznos naknade za stambeno zbrinjavanje uvećan sa 20.000 na 30.000 evra - navedeno je između ostalog.

O mogućnostima, uspesima i ulaganjima u sistem odbrane i obučenost vojnika i starešina pogledajte u filmu koji je prezentovan najvišim državnim zvanicama, predvođenim predsednikom Aleksandrom Vučićem, i predstavnicima diplomatskog kora na prijemu koji su priredili potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track