100 MILIONA € INVESTICIJA! Vučević: Neka vas Bog blagoslovi zdravljem, snagom i verom da zbratimljeni vazdignemo Srbiju!
Foto: www.mod.gov.rs

Svečani praznični prijem ministarstva odbrane i vojske Srbije

100 MILIONA € INVESTICIJA! Vučević: Neka vas Bog blagoslovi zdravljem, snagom i verom da zbratimljeni vazdignemo Srbiju!

Društvo -

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prijemu koji su priredili potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Domu garde na Topčideru.

Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije
foto: www.mod.gov.rs

Ističući najvažnije rezultate postignute u 2023. godini u sistemu odbrane, ministar Vučević je naglasio da je pripadnicima Vojske Srbije od januara ove godine povećana plata za 25 odsto, a svim pripadnicima Ministarstva odbrane za 12 i po odsto.

Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije
foto: www.mod.gov.rs

- Uspeli smo da povećamo plate i da ostvarimo posebne bonuse za istraživače, naučnike u Vojnotehničkom institutu, što je bio zadatak od državnog vrha. Uspešno smo započeli "Projekat 5.000" jačajući specijalne jedinice Vojske Srbije. Na prikazu sposobnosti Vojske Srbije u aprilu "Granit 2023" prikazali smo više od 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme, a u takvom broju kakav nije viđen čak ni na čuvenoj paradi JNA 1985. godine - poručio je ministar odbrane.

Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije
foto: www.mod.gov.rs

- Počeli smo sistematski da rešavamo stambena pitanja pripadnika Vojske Srbije. Nastavili smo snažno da ulažemo u naoružanje i vojnu opremu. Posle više od 40 godina dobili smo nove transportne avione "Kaza", nabavili nove helikoptere Mi-35, krenuli u robotizaciju Vojske Srbije u skladu sa direktivama predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, krenuli u razvoj bespilotnih letelica, dronova, modernizaciju tenkova, borbeno-oklopnih vozila, borbenih vozila pešadije, sredstava protivvazduhoplovne odbrane. Nabavili smo ono što ste videli i ono što niste, kako bi država Srbija bila bezbednija i građani Srbije sigurniji.

Aleksandar Vučić, Batajnica, Granit 2023
foto: screenshot RTS

Prijemu su prisustvovali i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić, ministri u Vladi Srbije, narodni poslanici, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, predstavnici lokalne samouprave, državnih institucija, verskih zajednica, diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, veterani, kao i mnogobrojni gosti iz javnog i kulturnog života.

Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije
foto: www.mod.gov.rs

- Poslednjih dana ove godine potpisali smo ugovore za ulaganje više od 100 miliona evra investicija u Odbrambenu industriju Srbije. Do sada nezabeleženo ulaganje u opremu, u tehnologiju, u nove proizvodne hale, što je dokaz jačanja i snaženja Srbije. Tako nije bilo uvek, pošto je nekada plata u vojsci bila bukvalno na nivou socijalnog davanja - istakao je ministar Vučević:

Na izborima sve rečeno

Komandu od narod smo dobili!

Da li je sve ovo što sam ukratko pomenuo istina ili je jeftina propaganda, da li zaista radimo svim svojim kapacitetima i fizičkim i intelektualnim u korist Srbije, na ta pitanja dobili smo odgovor 17. decembra, kazao je ministar Vučević.

- Narod je rekao sve jasno i glasno, toliko glasno da tu nema nikakve dileme. Mi smo komandu od naroda dobili upravo na završenim izborima - da nam veruju da ćemo ostvariti zajednički sve ono što smo obećali i što smo rekli da je naš cilj, želja, naši snovi, za našu državu za Srbiju.

- Nijedan program zbrinjavanja stambenog pitanja nije postojao. Namenska industrija bila je u agoniji. Tehnika, oprema, ne samo da nisu bile kupovane, nego je postojeća uništavana, sečena u staro gvožde i topljena. I nije to bio nikakav akt reforme niti plan koji bi nas, kako su govorili, oslobodili nekih viškova, nego plan za potpuno uništenje Vojske Srbije i svođenje na nivo dobrovoljnog vatrogasnog društva, što je bilo ponižavajuće za ceo narod, naciju i otadžbinu.

Batajnica, Granit 2023, pripreme
foto: Youtube/@minnovi

Na prijemu u Domu garde, gosti su bili u prilici da pogledaju film posvećen najznačajnijim rezultatima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u godini za izmaku, u produkciji Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, a program su upotpunile i numere koje je izveo Umetnički ansambl Ministarstva odbrane"Stanislav Binički".

11:01

Ministarstvo odbrane promo film

- Neka vam božićni i novogodišnji praznici proteknu ispunjeni ljubavlju i toplinom, neka vas Bog blagoslovi zdravljem, snagom i verom da zbratimljeni i ujedinjeni možemo našu Srbiju vazdići onako kako smo sanjali. Budimo ujedinjeni u veri i ljubavi prema našoj otadžbini, njeni sinovi i kceri, njeni radnici, njeni vojnici i njena deca. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija - poručio je ministar Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track