PATRIJARH PORFIRIJE URUČIO STIPENDIJE FONDACIJE "SIME IGUMANOVA": Ovogodišnji fond za studente i đake 6,3 miliona dinara
Foto: Printscreen/Instagram

PATRIJARH PORFIRIJE URUČIO STIPENDIJE FONDACIJE "SIME IGUMANOVA": Ovogodišnji fond za studente i đake 6,3 miliona dinara

Društvo -

Patrijarh srpski Porfirije dodelio je u ponedeljak u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu 35 godišnjih stipendija studentima i đacima koji su se istakli radom i postignutim rezultatima u školovanju, a potiču iz porodica sa više dece.

Decu i roditelje pozdravio je arhimandrit Danilo Gavranović, upravitelj Zadužbine Sime Andrejevića Igumanova, koja ima poseban fond za stipendiranje učenika i studenata, a posebno je zahvalio utemeljivačima tog fonda Milovanu i Draganu Popoviću iz Beograda i Fondaciji Hrišćansko nasleđe, saopštila je SPC.

Patrijarh je iskazao veliku radost što je danas u mogućnosti da se susretne sa učenicima i studentima koji marljivo ispunjavajući svoje obaveze projavljuju ljubav koju su stekli okruženi mnogom braćom i sestrama.

Porodica je prvi blagoslov kojim je Bog blagoslovio ljude. Porodica je mesto, ambijent u kome primamo najvažnija pravila života, najvažnije principe po kojima se kasnije trudimo da uzrastamo i razvijamo se, rekao je patrijarh i istakao da je u porodici najvažnije da se mama i tata vole, razumeju i međusobno podržavaju, jer je upravo ta ljubav najveća investicija i najveći kapital koji mogu da predaju svojoj deci.

Ovogodišnji fond za dodelu stipendija iznosi 6,3 miliona dinara.

Kurir.rs/Fonet

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track