BUBICA JE IMALA SREĆE DA SRETNE ČOVEKA KOJI JU JE SPASIO OD MRAZA! Novosađani oborili rekord po broju udomljenih pasa ove godine
Foto: Kurir TV

kurir tv

BUBICA JE IMALA SREĆE DA SRETNE ČOVEKA KOJI JU JE SPASIO OD MRAZA! Novosađani oborili rekord po broju udomljenih pasa ove godine

Društvo -

Pas je najbolji čovekov prijatelj, a svi koji imaju ili su imali pse znaju da je ova izreka i više nego tačna.

A zamislite onda koliku ljubav i odanost moze da pruži pas koji je spasen sa ulice i kome je pružena prilika za nov i srećan zivot. Ovoga su svesni Novosađani koji su ove godine oborili rekorde u udomljavanju kuca uz pomoć "Zoohigijene i veterine".

udomljavanje pasa, Novi Sad
foto: Kurir TV

Ovi hladni zimski dani nisu sprečili Novosađane da se odazovu na još jednu akciju za udomljavanje i da psima koje su sklonjene sa ulice pruže toplinu doma.

Milan Kvrgić
foto: Kurir TV

- Zaista smo presrećni da smo predstavili četiri psa i od toga evo upravo su tri udomljena u prvih pola sata, što je jedan fenomenalan rezultat koji do sada nikada nismo imali ni na jednom festivalu. Držimo fige i nadamo se da će četvrta kuca biti udomljena da bismo mogli da kažemo da smo na 100% danas. Računajući prvih 11 meseci, imali smo 239 udomljavanja, a na primer, cele prošle godine je bilo 219 udomljavanja. Znači skok za 20, a čekamo sada podatke za decembar gde ćemo i dalje imati jednu lepu brojku - kaže Milan Kvrgič, direktor "Zoohigijene i veterine".

udomitelj psa
foto: Kurir TV

Da je udomljavanje veliki humani čin, svi su svesni, ali za tu ljubav koju udomljeni pas pruža svom čoveku ne postoje reči koje bi to opisale.

- Došli smo ovde u Novi Sad danas i naišli smo na ovog lepotana, tako da nadam se da će biti zadovoljen kao da ćemo i mi biti zadovoljni. Pa sad mislim da će se zvati Bubica, na osnovu našeg prošlog psa sa kojeg smo imali 17 godina, a sada nadam se da će i ovaj živeti toliko dugo - kaže srećni udomitelj.

Renata Srbljanin
foto: Kurir TV

- Već imam dovoljno iskustva u životu da sam donela zaključak da definitivno neću više nikada kupiti psa. Čak neću ni da udomim psa koji je iz nekog legla ko nije sterilisao svoga psa, nego samo sa ulice ili psa čiji je život ugrožen. Jer to je jedini, po meni, pravi način spašavanja tih divnih stvorenja koja zaslužujeu sve najbolje - Renata Srbljanin, udomiteljka psa.

01:56

BUBICA JE IMALA SREĆE DA SRETNE ČOVEKA KOJI JU JE SPASIO OD MRAZA! Novosađani oborili rekord po broju udomljenih pasa ove godine

Ovakve akcije Zoohigijena i Veterina Novi Sad organizuju tokom čitave godine, a mi pozivamo ljude da se odazovu u što većem broju i psima pruže novi dom pun ljubavi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track