BESPLATNI BADNJACI MOGU SE PREUZETI U 36 CRKAVA: Ko želi može ostaviti prilog i pomoći crkvenoj kuhinji koja hrani beskućnike!
Foto: Stefan Stojanović MONDO

akcija "Božićno darivanje"

BESPLATNI BADNJACI MOGU SE PREUZETI U 36 CRKAVA: Ko želi može ostaviti prilog i pomoći crkvenoj kuhinji koja hrani beskućnike!

Društvo -

Besplatne osveštane badnjake možete preuzeti još danas u 36 hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, navodi se na Instagram stranici Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS).

VDS podseća da su badnjaci besplatni, ali da se može ostaviti dobrovoljni prilog koji će biti namenjen Crkvenoj kuhinji VDS-a koja svakog dana posluži 2.000 obroka našim najsiromašnijim sugrađanima.

badnjaci, Božić, prilog, crkvena kuhinja
foto: Printscreen Instagram Versko dobrotvorno starateljstvo

U okviru akcije "Božićno darivanje" do 6. januara u 36 crkava na području Beograda dele se osveštani badnjaci, a ko želi, u skladu sa svojim mogućnostima, može da ostavi dobrovoljni prilog - prikupljeni novac proslediće se za rad crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS).

Kako je ranije ispričao za Kurir episkop toplički Petar "Božićno darivanje" je, u saradnji sa VDS, osmislila humanitarna organizija "Radost na dar".

Kurir je pre nekoliko dana pisao o VDS-u i radu crkvene kuhinje, a kako je najavljeno za Božić će biti pripremljeno 800 kliograma pečenja za njihove korisnike, koji su uglavnom beskućnici i ljudi sa teškom materijalnom situacijom.

Bonus video:

02:10

NADAMO SE DA ĆE DOBRO POBEDITI UPRKOS STRADANJIMA Vladika Petar: Ne treba da se plašimo da volimo, Hristos nas je oslobodio straha

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track