APEL SAOBRAĆAJNE POLICIJE ZBOG SNEGA! Pukovnik Lakićević: Ne ugrožavajte sebe i druge brzom vožnjom i nepropisnim preticanjem
Foto: Shutterstock, MUP Srbije

otežani uslovi za vožnju

APEL SAOBRAĆAJNE POLICIJE ZBOG SNEGA! Pukovnik Lakićević: Ne ugrožavajte sebe i druge brzom vožnjom i nepropisnim preticanjem

Društvo -

Zbog najavljenih većih snežnih padavina i značajno nižih temperatura koje su najavljene za danas i naredne dane, apelujemo na vozače da adekvatno pripreme svoja vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu, istakao je pukovnik policije Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije.

Današnja nesreća kod rumske petlje
Današnja nesreća kod rumske petljefoto: Instagram Printscreen/Moj_beo_grad

- Podsećamo da je u postojećim vremenskim uslovima, kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezno korišćenje zimskih pneumatika, čija dubina šare ne sme biti manja od 4 milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije - kazao je Lakićević i dodao:

Pukovnik Slaviša Lakićević
Pukovnik Slaviša Lakićevićfoto: Petar Aleksić

-Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe apeluje na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje i da ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track