OSUDE NAPADA NA SRPSKE DEČAKE! Kolar: Želimo Vukovar u kom roditelji neće brinuti kad dete izađe! Ovo nije prvo nasilje navijača
Foto: Kurir tv

srđan kolar o dešavanjima na badnje veče

OSUDE NAPADA NA SRPSKE DEČAKE! Kolar: Želimo Vukovar u kom roditelji neće brinuti kad dete izađe! Ovo nije prvo nasilje navijača

Društvo -

: Kolar:ŽELIMO VUKOVAR U KOM RODITELJI NEĆE BRINUTI KAD DETE IZAĐE IZ KUĆE

Srđan Kolar, zamenik gradonačelnika i predsednik GO SDSS Vukovar osudio je napad koji se dogodio u Vukovaru, na Badnje veče, kada je, kako je Kurir pisao, grupa huligana pretukla dečake, samo zato što su čuli da neko od njih govori ekavicom.

Vukovar
foto: Shutterstock

- Na osnovu informacija od strane PU Vukovarsko srijemske, 6. januara, oko 22 sata, desio se napad u centru grada Vukovara od strane jedne grupacije pripadnika Bed blu bojs (BBB) koji su napali drugu grupu maloletnih dečaka iz njima poznatih razloga. Žalosti činjenica da se ovakvi napadi ponovo dešavaju u našem gradu, a svedoci smo tih nemilih događaja u prethodnom periodu iz ne tako davne 2019. i 2020. godine koji nisu bili malobrojni. I tada su akteri napada na učenike bili pripadnici već pomenute grupe navijača - rekao je Kolar.

Vukovar
foto: printskrin

On je dodao da "iako dostupni podaci MUP ne govore da li se radi o međunacionalnom sukobu, svedoci govore da među napadnutim mladićima ima i pripadnika srpske zajednice".

- Bez obzira koje su nacije napadnuti mladići, osuđujemo ovakvo ponašanje i pozivamo policiju i pravosudna tela da napokon represivnim pristupom zaštite sve druge građane od ovakvih huligana koji si uzimaju za pravo da povređuju druge samo zato što nisu ili jesu drugi ili drugačiji. Želimo Vukovar u kojem roditelji neće biti zabrinuti kada mu dete izađe iz kuće i ode u školu ili na bilo koju drugu vanškolsku aktivnost. Takođe pozivamo sve relevatne institucije da istraže motiv napada pripadnika navijačke grupe BBB na druge dečake i insistiramo da upoznaju javnost sa tim - istakao je on, poželevši povređenim mladićima brz oporavak i svako dobro.

Bonus video:

01:35

NASILJE ĆE SE UMNOŽAVATI JER NIŠTA NE RADIMO! Pedagog Nataša Andonovski pesimista po pitanju iskorenjivanju problena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track