SRPSKI DEČACI, PREBIJENI U VUKOVARU, SLAVU PROSLAVILI SA SVOJIM DRUGARIMA: Otac: Srce mi se, nakon svih trauma, OPET VESELILO!
Foto: Kosovo online Youtube Printsceen

zajedno seli za slavsku trpezu

SRPSKI DEČACI, PREBIJENI U VUKOVARU, SLAVU PROSLAVILI SA SVOJIM DRUGARIMA: Otac: Srce mi se, nakon svih trauma, OPET VESELILO!

Društvo -

M. N. (41), čije je blizance od 15 godina, sa četvoricom njihovih školskih drugova hrvatske nacionalnosti, 6. januara uveče u Vukovaru napala grupa od desetak pomahnitalih navijača zagrebačkog Dinama koji sebe nazivaju Bed blu bojsima (BBB), samo zato što su čuli da neki od dečaka govore ekavicom, u utorak je proslavio slavu Sveti Stefan! A na njegovu radost, sa njim su, na taj važan dan, pored supruge, bili i njegovi sinovi, koji su tog dana pušteni iz bolnice u Osijeku.

Vukovar
foto: Shutterstock

Za slavskom trpezom našli su se i drugari blizanaca koji su te večeri, takođe, prebijeni od strane huligana.

- Bio sam presrećan što su sinovi izašli iz bolnice i što smo zajedno. Srce mi se veselilo nakon svih trauma koje smo preživeli. Bili su na slavi i drugari sinova. Razgovarali su o svemu i nosili se sa problemom, kao veliki. Sinovi imaju njihovu punu podršku. Nakon svega što se desilo, bio je to jedan prekrasan dan koji uliva nadu - kaže on.

Podsetimo, blizanci su, nakon što su na Badnji dan, uneli badnjake, otišli do grada s prijateljima. Oko 22 sata, kako je za Kurir ispričao M.N., prolazili su preko mosta u Vukovaru.

Vukovar
foto: printskrin

- Ispred njih, na nekoliko, metara su bili mladići od oko 25, 30 godina. Bilo ih je desetak. Pošto moji sinovi mešaju ekavicu i ijekavicu, u jednom trenutku su se okrenuli i pitali decu: "Jeste li vi delije ili grobari?!" Deca nisu stigla ni da odgovore. Jedan od huligana je uhvatio mog sina za kragnu. Gurali su ga i udarali i ubrzo je krenula opšta makljaža - ispričao je M. N. za Kurir.

Huligani su tukli sve dečake, a dvojica od njih su čak zgrabila jednog njegovog sina i pokušali da ga bace s mosta.

"Tata, ne znam kako sam se izvukao iz toga, mislio sam da ce me ubiti", rekao mu je kasnije.

On je od udaraca pao u nesvest, kao i njegov brat. Deca koja su bila s njima rekla su da su mislila da su mrtvi. I dok su bili u nesvesti, huligani su nastavili da ih udaraju i šutiraju. Da stvar bude gora, njima su se pridružili i neki momci iz kafica koji su samo uleteli u tuču.

M. N. je dečake odmah odveo u bolnicu u Vukovaru, gde im je utvrđen potres mozga, te u bolnicu u Osijeku gde su do utorka zadržani zbog teških telesnih povreda. Jedan je zadobio frakturu lobanje i kostiju lica, a drugi lakše telesne povrede, kontuziju glave, trbuha i grudnog koša.

Vukovar
foto: Kurir

Policija u Vukovaru je, do sada uhapsila ukupno pet osoba zbog incidenta, a kako navode hrvatski mediji, pozivajaći se na nezvanične izvore, dvojica napadača je bilo u pritvoru u grčkim zatvorima, jer su učestvovali u neredima u Atini kada je ubijen navijač AEK.

Bonus video:

05:52

VUKOVAR ĆE UVEK BITI KAMEN SPOTICANJA Kolar: Umesto da ga zaborave kao FAŠISTIČKI uzvik, i dalje ga KORISTE U POLITIČKE SVRHE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja