FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KRUŠKA": U Kruševcu počela tradicionalna kulturna manifestacija
Foto: Kurir/Ž.M.

od srede do utorka

FESTIVAL PREDSTAVA ZA DECU "KRUŠKA": U Kruševcu počela tradicionalna kulturna manifestacija

Srbija -

Tradicionalna kulturna manifestacija - Festival predstava za decu "Kruška" održava se po 16. put u Kruševačkom pozorištu. Ove godine na repertoaru će biti sedam predstava za sedam dana trajanja.

U sredu uveče je odigrana predstava Pozorišta za decu i mlade iz Kragujevca pod nazivom "Bambi" u režiji Jakuba Maksimova, a danas će se predstaviti članovi Narodnog pozorišta Leskovac sa predstavom "Tarzan" Igora Damnjanovića. U petak, 12. januara, predstaviće će glumci Kruševačkog pozorišta sa komadom "Hrabra krojačica", koji je režirao Marko Torlaković, koji je do sada više puta repriziran, postao popularan i dobitnik je 6 nagrada na Festivalu "Mali Joakim" u Vranju.

Kruševac, Kruška
foto: Kurir/Ž.M.

Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja u subotu će izvesti predstavu "Crvenkapa“ u režiji Bojana Jovanovića, a u nedelju Kraljevačko pozorište i Regionalno pozorište Novi Pazar komad "Nije lako biti dete" prema tekstu Miodraga Dinulovića. Pretposlednjeg dana, u ponedeljak, Narodno pozorište iz Užica odigraće predstavu "Palčica", a za utorak, 16. januar planirana je predstava "Mala sirena" Kruševačkog pozorišta, koju je režirao Aleksandar Pejaković.

Cena pojedinačnih karata je 250 dinara, a za kupovinu kompleta ulaznica posetioci će ostvariti popust na biletarnici. U vreme trajanja Festivala biletarnica će raditi od 12 do 19 sati. Pokrovitelj manifestacije je Grad Kruševac, a sponzori su: Trajal, Kromber i Šubert, Specijalna bolnica “Ribarska Banja” i drugi.

Kurir.rs/Ž.M.

Bonus video:

04:38

TEATRIJUM, JEDINO POZORIŠTE U BEOGRADU KOJE RADI TOKOM LETA! Tika Stanić za Kurir TV: Vikendom besplatne predstave za decu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track