U NARODNOJ BIBLIOTECI ODRŽAN SKUP O RODNO RAVNOPRAVNOM JEZIKU: U organizaciji Informativne službe SPC i Matice Srpske (FOTO)
Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

U NARODNOJ BIBLIOTECI ODRŽAN SKUP O RODNO RAVNOPRAVNOM JEZIKU: U organizaciji Informativne službe SPC i Matice Srpske (FOTO)

Društvo -

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov prisustvovao je danas naučnom skupu „Srpski identitet, srpski jezik i Zakon o rodnoj ravnopravnosti“ u Narodnoj biblioteci Srbije.

Skup, u organizaciji Informativne službe Srpske pravoslavne crkve i Matice Srpske, otvorio je patrijarh Porfirije, a događaju s je prisustvovala i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, kao i predstavnici naučnih, obrazovnih i drugih institucija koje se bave srpskim jezikom.

1 / 4 Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Neke od tema o kojima su se mogla čuti izlaganja na skupu bile su „Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma – prepreka boljem statusu srpskog jezika i ćirilice“, „Leksika za imenovanje ženskih lica u rečenicama savremenog srpskog jezika“, i druge. Skup je organizovan povodom početka primene odredbi Zakona o rodnoj ravnopravnosti o rodno osetljivom jeziku, koja je predviđena za 2024. godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track