GUŽVE NA PUTEVIMA ZBOG KRAJA ŠKOLSKOG RASPUSTA! Putari dežuraju 24 sata, oprez zbog magle
Ilustracija, Foto: Vladimir Šporčić

amss

GUŽVE NA PUTEVIMA ZBOG KRAJA ŠKOLSKOG RASPUSTA! Putari dežuraju 24 sata, oprez zbog magle

Društvo -

BEOGRAD - Poslednji dani zimskog raspusta doneće povremeno ;pojačan intezitet saobraćaja na putevima koji vode sa skijališta i planinskih vrhova, a u toku dana moguća je i pojava magle, pa se vozačima savetuje oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

Kolovozi su mokri, ili pod raskvašenim snegom, pa se tokom noći i jutra formirala poledica jer su temperature uglavnom ispod nule, što otežava vožnju.

Na naplatnim rampama i graničnim prelazima nema zadržavanja putničkih vozila, a teretna vozila na Batrovcima čekaju osam sati.

"Putevi Srbije" danas su uputili apel učesnicima u saobraćaju da posebno budu oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode ih uslovima na putu.

"Posebnu pažnju treba obratiti tokom vožnje na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima gde je zbog mokrih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice", naveli su Putevi Srbije u saopštenju.

Saopštili su i da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu 24 časa i da su ekipe putara spremne da intervenišu kako bi se saobraćaj bezbedno odvijao.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track